Ole Petter Baugerød Stokke og Jørgen Jacobsen har jobbet med planene om kode24.no siden sommeren. Pressebilde: Aller Media
Ole Petter Baugerød Stokke og Jørgen Jacobsen har jobbet med planene om kode24.no siden sommeren. Pressebilde: Aller Media

Aller lanserer kode24.no

Ole Petter Baugerød Stokke og Jørgen Jacobsen har savnet et nettsted for utviklere.

- Fram til nå har ikke norske utviklere hatt noe eget nettsted, sier redaktør Ole Petter Baugerød Stokke for det nye nettstedet i en pressemelding fra Aller Media.

Stokke har inntil nå vært journalist i Dinside. Han har med seg Jørgen Jacobsen som har vært utvikler i Dagbladet. Begge befant seg altså i samme mediehus, Aller Media, som har finansiert siden som nå ligger under Aller-eide Scandinavia Online (SOL).

- Som utvikler har jeg aldri lest de norske bransjesidene som finnes. De skal skrive litt for alle i en diger bransje, og ender opp med å ikke skrive stoffet utviklerne faktisk er ute etter, sier fagredaktør Jørgen Jacobsen i kode24.

- Alt vi produserer i kode24 er artikler jeg selv ville lest som utvikler. Dette er mitt drømmestoff.

Mediekonsernet sikter seg inn mot et marked i vekst: Ledige stillinger for utviklere topper ifølge meldingen Finn-listene og NHO anslår 25.000 nye arbeidsplasser for utviklere de neste 20 årene.

- Vi vet selv hvor vanskelig det er å ansette gode utviklere, og har store forventninger til at bedrifter som jakter utviklere vil lyse ut stillingene sine hos oss, sier administrerende direktør i Scandinavian Online og ansvarlig redaktør i kode24 Jan Thoresen i meldingen.

kode24.no lanseres mandag 17. september.

Powered by Labrador CMS