Troverdigheten er målt

Meningsmåling sjekket hvem som har høyest troverdighet, journalisten eller pr-rådgiveren.

Publisert Sist oppdatert

Dette har Kommunikasjonsforeningen forsøkt å finne ut av. Foreningen har engasjert Norstat/Opinion til å intervjue folk om hvem de stoler mest på.

Av de 740 spurte, stoler en av fire mest på journalistene. Bare seks prosent stoler mer på pr-rådgiverne enn på journalistene. En av ti vet ikke hvem de stoler mest på, mens mer enn halvparten av de spurte (58 prosent) stoler like mye, eller lite, på begge yrkesgruppene.

Flest menn

Mennene stoler mest på både journalister og pr-folk med henholdsvis 29 og 6 prosent. Blant kvinnene er tallene på 22 og 5 prosent. 15 prosent av de spurte kvinnene vet ikke hvem de stoler mest på, mens tilsvarende tall er 11 prosent for menn.

Undersøkelsen viser at de som bor på vestre østland er mest skeptiske til journalister, bare 14 prosent av dem som tror på yrkesgruppen. Høyest andel er det i Nord-Norge, her stoler en av fire på journalistene. Bare tre prosent stoler på pr-rådgiverne nordpå, det er samme som på østre østland. I Oslo derimot er det åtte prosent som stoler mest på pr-rådgiverne.

Powered by Labrador CMS