Slottets offisielle bilde av kronprinsesse Mette-Marit. Foto: Jørgen Gomnæs/ Det kongelige hoff.
Slottets offisielle bilde av kronprinsesse Mette-Marit. Foto: Jørgen Gomnæs/ Det kongelige hoff.

Kronprinsesse Mette-Marit mener Marius Borg Høiby har vært utsatt for et uverdig mediepress

Skriver i åpent brev at Marius flytter fra Norge for å slippe unna livet i offentligheten.

Publisert Sist oppdatert

I anledning Marius Borg Høibys 20-årsdag har kronprinsesse Mette-Marit skrevet et åpent brev, publisert på Kongehusets nettside

I brevet skriver hun blant annet at Marius ikke ønsker å leve et liv i offentligheten. Hun ber deler av norsk media la ham få lov til å slippe et fokus han ikke ønsker, når han nå blant annet av den grunn velger å reise til utlandet for å studere.

– Da Marius var liten hadde vi stort sett journalister som fast sto utenfor huset der vi bodde. NRK Dagsrevyen fulgte oss når vi lekte i Frognerparken om ettermiddagen. Marius var 3 år. Ikke engang Se og Hør ville finne på å gjøre det mot et barn i dag. Heldigvis. Men det at Marius har blitt 20 gjør ikke at han er fritt vilt igjen, skriver hun.

Hun skriver at de siste par årene har vært preget av en utvikling hun som mor gjerne skulle vært foruten.

– Marius har blitt utsatt for et press fra deler av norsk presse, jeg mener ikke er dem verdig.

Får støtte

 Brevet er også delt på Facebook , hvor flere hundre har kommentert innlegget.

– Nydelig skrevet av en flott kronprinsesse fra Kristiansand. Jeg er så enig i det du skriver. Håper virkelig Marius får fred både i Norge og utlandet, skriver en bruker

Andre stemmer er mer kritiske, og kronprinsessens påstander blir blant annet kalt «underlige» og «merkelige».

– Jeg synes dette er merkelig. Norsk presse er veldig hensynsfulle. Det er vel bare Dagbladet som er litt kritiske i sin dekning av kongehuset, skriver en annen.

Etter at det åpne brevet ble sendt ut har Norsk Redaktørforening invitert kongehuset til dialog om saken.

Avtale med mediene

I 2004 intervjuet Journalisten kronprins Haakon, som formidlet et ønske om en avtale med mediene. Kronprinsen ønsket på vegne av sin familie et spesielt fokus på medienes håndtering av barn, og mente at prinsesse Ingrid Alexandras fødsel var en god anledning til å gå i dialog med mediene om dette temaet.

– Barn har et særskilt krav på beskyttelse. Vi er veldig glad for at norske journalister har en etisk innfallsvinkel til arbeidet sitt, og at barn er tatt med i Vær Varsom-plakaten som et eget punkt. Det er helt riktig, sa kronprins Haakon til Journalisten i februar 2004.

Les også: Kronprinsen ønsker medieavtale

Powered by Labrador CMS