Espen Egil Hansen vil satse mer på CoveritLive. Foto: Birgit Dannenberg
Espen Egil Hansen vil satse mer på CoveritLive. Foto: Birgit Dannenberg

Mange følger livedekning fra Kongo

Over 100.000 mennesker sitter og følger VG Netts direkterapportering fra Kisangani.

Publisert Sist oppdatert

Interessen rundt de to nordmennene Joshua French og Tjostolv Molands rettssak er stor i norske medier, og hos norske mediebrukere.

I dag faller dommen, og i oppsummering før dommeren klubber den, sitter tusenvis av norske nettbrukere og følger direktedekningen.

Hos VG Nett følger mer enn 116.000 brukere rapporteringen på CoveritLive (CiL).

– Vi synes selv at vi leverer god journalistikk og da er det hyggelig at folk følger oss og leser oss. Vi bruker mye ressurser på dette nå, sier sjefredaktør Espen Egil Hansen.

Ett år

VG Nett har tre mennesker på plass i Kongo. Samtidig jobber et større team fra Oslo med blant annet tv-sendingen, hvor det også er to tolker i sving.

– Da er det ok at mange følger oss, sier Hansen og kaller dekningen dialogjournalistikk. Dette mener han peker ut veien VG Nett skal utvikle seg videre.

Det er nå litt over ett år siden VG Nett prøvde ut CiL første gang. Det var under terroranslaget i Mumbai. Den gang var det ikke på langt nær så mange som fulgte dekningen.

Siden har nettstedet brukt tjenesten i nyhetsdekningen mellom to og tre ganger i måneden. Og skal vi tro Hansen, så blir det mer å se av den type dekning.

– Ja, det mener jeg. VG Nett skal bli mer direkte. Vi skal være stadig mer fokusert på det som skjer nå. Men ikke nødvendigvis bare på hendelsesnyheter. Du må leverere kvalitet i øyeblikket, ikke om et døgn eller to. Vi skal også bli dypere i kontekst. Og ta vare på det sosiale elementet hvor leserne blir mer delaktige.

Powered by Labrador CMS