Twitter-kontoen til den republikanske kongressrepresentanten Marjorie Taylor Greene, som er QAnon-tilhenger, er sperret i tolv timer.
Twitter-kontoen til den republikanske kongressrepresentanten Marjorie Taylor Greene, som er QAnon-tilhenger, er sperret i tolv timer.

Twitter-kontoen til QAnon-tilhenger i Kongressen suspendert

Sperret i 12 timer.

Publisert

Twitter har midlertidig sperret kontoen til republikaneren og QAnon-tilhengeren Marjorie Taylor Greene, som ble innvalgt til Kongressen fra Georgia i høst.

Kontoen er sperret i tolv timer. Greene, som også har ytret rasistiske standpunkter, sier i en uttalelse at hun ble suspendert «uten forklaring» og fordømmer store teknologiselskaper for å «fortie» konservative standpunkter.

Hun ble innvalgt fra et konservativt distrikt i delstaten i november, og har bygget seg opp en stor følgerskare på sosiale medier, der hun blant annet har spredt usanne påstander om valgfusk og uttrykt støtte til QAnon.

Konspirasjonsteorien omhandler kort oppsummert at president Donald Trump fører en hemmelig kamp mot «den dype staten» som utgjøres av en satanistisk pedofiliring drevet av en elite av demokrater, Hollywood-topper og andre liberale amerikanere.

Også Lauren Boebert, som i likhet med Greene er republikaner og QAnon-tllhenger, ble innvalgt i november. Hun vant i et valgdistrikt i Colorado.

Twitter stengte kontoen til USAs president Donald Trump forrige uke og hadde 12. januar stengt mer enn 70.000 kontoer tilknyttet QAnon-bevegelsen.

Powered by Labrador CMS