En TV-fotograf utenfor operahuset i Hannover, der en krangel mellom en koreograf og en kritiker gikk langt over det som er akseptabelt.

Kulturjournalistikk

Koreograf suspendert for å ha smurt avføring på kritiker

Drittslengingen ble bokstavelig da det rant over for en ballettkoreograf etter en dårlig kritikk. Han skal ha smurt hundebæsj i ansiktet på kritikeren.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Marco Goecke konfronterte kritiker Wiebke Hüster i foajeen i statsoperaen i Hannover i en pause i forestillingen «Tro – Kjærlighet – Håp» lørdag. Ballettsjefen var tilsynelatende rasende på Hüster for hennes omtale av en annen forestilling i Haag.

Kritikken ble trykket i Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) samme dag som opptrinnet i operafoajeen. Ifølge avisen truet Goecke med å stenge Hüster ute, og han ga henne skylden for at flere hadde sagt opp billettabonnementet.

Koreografen tok deretter ut «en pose full av dyremøkk og smurte innholdet utover ansiktet til kritikeren», skriver FAZ.

En politibetjent bekrefter at 57 år gamle Hüster har anmeldt saken.

Politiet har ikke sikret seg prøver av «hundemøkka» og må dermed støtte seg på vitneuttalelser når de etterforsker saken.

Goecke ble umiddelbart suspendert fra stillingen, og operaen sier hans «impulsive reaksjon» går imot alle retningslinjer. Han er inntil videre utestengt fra operahuset.

Ledelsen har bedt Goecke forklare seg før de bestemmer hva som skal skje videre.

– Vi tok umiddelbart kontakt med journalisten og beklaget overfor henne personlig. Vi beklager dypt at vårt publikum ble utsatt for dette, sier operahusets leder Laura Berman.

FAZ beskriver også hendelsen som «et forsøk på å betvinge vårt frie og kritiske blikk på kunsten».

Powered by Labrador CMS