Lindesnes-gården i Mandal er redaksjonslokale for Lindesnes Avis.
Lindesnes-gården i Mandal er redaksjonslokale for Lindesnes Avis.

Lindesnes Avis permitterer to journalister

– Paradokset er at vi på redaksjonell side går bedre enn noensinne.

Publisert Sist oppdatert

Lokalavisa Lindesnes Avis permitterer to journalister, skriver avisa selv i en melding i sitt korona-studio.

– Paradokset er at vi på redaksjonell side går bedre enn noensinne, men det har vært en stopp i annonsesalget på grunn av koronasituasjonen. Da må vi iverksette tiltak. I en vanskelig situasjon har vi valgt å permittere to journalister i redaksjonen i tillegg til andre kostnadsbegrensende tiltak som å endre turnus og være forsiktig med bruk av frilansjournalister, sier konstituert ansvarlig redaktør Petter Emil Wikøren ifølge meldingen.

Redaktøren sier videre at situasjonen er ganske lik for de andre avisene i konsernet Polaris Media Sør.

– Annonsefallet kom brått og dramatisk, og mange mediehus må nå sette i gang tiltak for at situasjonen skal bli så lite dramatisk som mulig.

Administrerende direktør i Polaris Media Sør, Nils Kristian Gauslaa, sier til Journalisten at de har måttet permittere journalister i både Lillesands-Posten og Lindesnes fordi annonseinntektene er borte.

Han sier det ikke er konkrete planer om flere permitteringer av journalister i disse avisene, men at de følger utviklingen fra dag til dag. Det gjør de også med tanke på de andre avisene i Polaris Media Sør, som også har fått annonseinntektene sterkt redusert.

Også Lillesands-Posten permitterer ett journalistårsverk i dag.

Begge avisene er del av Polaris Media Sør, i likhet med blant annet Fædrelandsvennen, Agderposten, Varden, Vennesla Tidende og Grimstad Adressetidende.

Powered by Labrador CMS