Lindesnes-gården i Mandal er redaksjonslokale for Lindesnes Avis.
Lindesnes-gården i Mandal er redaksjonslokale for Lindesnes Avis.

Lindesnes Avis permitterer to journalister

– Paradokset er at vi på redaksjonell side går bedre enn noensinne.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Lokalavisa Lindesnes Avis permitterer to journalister, skriver avisa selv i en melding i sitt korona-studio.

– Paradokset er at vi på redaksjonell side går bedre enn noensinne, men det har vært en stopp i annonsesalget på grunn av koronasituasjonen. Da må vi iverksette tiltak. I en vanskelig situasjon har vi valgt å permittere to journalister i redaksjonen i tillegg til andre kostnadsbegrensende tiltak som å endre turnus og være forsiktig med bruk av frilansjournalister, sier konstituert ansvarlig redaktør Petter Emil Wikøren ifølge meldingen.

Redaktøren sier videre at situasjonen er ganske lik for de andre avisene i konsernet Polaris Media Sør.

– Annonsefallet kom brått og dramatisk, og mange mediehus må nå sette i gang tiltak for at situasjonen skal bli så lite dramatisk som mulig.

Administrerende direktør i Polaris Media Sør, Nils Kristian Gauslaa, sier til Journalisten at de har måttet permittere journalister i både Lillesands-Posten og Lindesnes fordi annonseinntektene er borte.

Han sier det ikke er konkrete planer om flere permitteringer av journalister i disse avisene, men at de følger utviklingen fra dag til dag. Det gjør de også med tanke på de andre avisene i Polaris Media Sør, som også har fått annonseinntektene sterkt redusert.

Også Lillesands-Posten permitterer ett journalistårsverk i dag.

Begge avisene er del av Polaris Media Sør, i likhet med blant annet Fædrelandsvennen, Agderposten, Varden, Vennesla Tidende og Grimstad Adressetidende.

Powered by Labrador CMS