Veronica Westhrin har bodd i Washington, D.C. siden høsten 2018. Nå er hun hjemme i Norge på ubestemt tid.
Veronica Westhrin har bodd i Washington, D.C. siden høsten 2018. Nå er hun hjemme i Norge på ubestemt tid.

NRK-korrespondent Veronica Westhrin ble hentet hjem:
– Føltes feil å reise fra USA

Hjemme i Norge på ubestemt tid.

Publisert Sist oppdatert

– Da beskjeden kom om at vi ble hentet hjem, ante vi ikke hvor lenge vi pakket for. Vi måtte forberede barna på at vi pakket for en påskeferie, som kan gå over i en sommerferie, sier NRKs USA-korrespondent Veronica Westhrin.

Hun snakker med Journalisten på telefon fra hjemmekarantene i hjembyen Kragerø.

Til Norge med familien

Korona-situasjonen fikk NRK til å hente hjem Westhrin og korrespondentkollega Anders Magnus i slutten av mars, og torsdag i forrige uke var Westhrin med ektemann og to barn hjemme i Norge igjen for første gang på nesten et år.

Det var ikke bare enkelt å forlate Washington, D.C., som har vært familiens base siden høsten 2018, forteller hun.

– Nei, det føltes feil å reise fra USA, det var vanskelig å reise fra stedet man bor og har etablert seg med familie og venner, og ikke minst skole for barna. Skolen hadde stengt da vi dro, men bekymringen for oss som familie er jo at den åpner før vi kommer oss tilbake igjen, sier Westhrin, som understreker at hun også har forståelse for NRKs behov for å hente dem hjem.

Hun legger til:

– Også rent journalistisk har jeg sett fram mot den veldig spennende tiden vi går inn i med presidentvalgkamp og valg. Jeg håper vi er tilbake til høsten, og får dekket alt som skjer da. Hvis valget kan gå som planlagt.

Korrespondent fra hjemmekontor

Westhrin rakk å dekke den gryende koronakrisa i USA før hun reiste, og besøkte blant annet universitetssykehuset Johns Hopkins' «biocontainment»-avdeling. Der forberedte ekspertene seg på å bruke eksperimentell medisin på kommende koronapasienter.

– Det er merkelig å tenke på at det bare er noen uker siden, sier Westhrin.

Framover kommer arbeidshverdagen hennes til å bestå av å delta i NRKs utvidede direktesendinger om koronakrisa, fra hjemmekontor i Kragerø, samt å produsere nettjournalistikk.

– Vi aner lite om når vi kan reise tilbake, men jeg håper det blir snart, sier USA-korrespondenten.

For ordens skyld: Journalist Nils Martin Silvola og Veronica Westhrin har møttes i sosiale sammenhenger, via felles venner, flere ganger de siste årene.