– Vi ønsker å utbetale støtten så raskt det lar seg gjøre, men samtidig er vi opptatt av at ordningen blir best mulig for mediene, sier Mari Velsand, direktør i Medietilsynet.

– Vi ønsker å utbetale støtten så raskt det lar seg gjøre, men samtidig er vi opptatt av at ordningen blir best mulig for mediene, sier Mari Velsand, direktør i Medietilsynet.

Medietilsynet utsetter utbetaling av koronastøtte

Kan komme forskriftsendring.

Publisert Sist oppdatert

«Medietilsynet venter med utbetaling av koronakompensasjon på grunn av mulig forskriftsendring», skriver tilsynet i en pressemelding tirsdag ettermiddag.

– Etter planen skulle medier som innfrir kriteriene for å motta kompensasjon få utbetalt støtte i disse dager, men utbetalingen blir dessverre noe forsinket. Årsaken er at vi i løpet av søknadsprosessen har fått innspill om forhold som får utilsiktede negative effekter for støttenivået for mange medier, sier direktør Mari Velsand i Medietilsynet ifølge pressemeldingen.

– Dette er forhold vi ikke har vært klar over tidligere, men både Medietilsynet og Kulturdepartementet mener det er grunnlag for å se nærmere på innspillene. Departementet vurderer derfor nå muligheten for å gjøre endringer i forskriften, sier hun videre.

Medietilsynet vil foreløpig ikke gå nærmere inn på hvilke forhold dette gjelder.

– Vi ønsker å utbetale støtten så raskt det lar seg gjøre, men samtidig er vi opptatt av at ordningen blir best mulig for mediene. Vi jobber for å få en rask avklaring på eventuelle endringer i forskriften, og vil sette inn alle tilgjengelige ressurser for å få søknadene raskt behandlet når dette er avklart, sier Velsand - og legger til:

– Når den opprinnelige tidsplanen blir forskjøvet, synes vi det er viktig å informere aktørene om det, og hvorfor dette skjer, sier Velsand.

For ordens skyld: Journalisten har søkt om koronakompensasjon.

Powered by Labrador CMS