– Vi ønsker å utbetale støtten så raskt det lar seg gjøre, men samtidig er vi opptatt av at ordningen blir best mulig for mediene, sier Mari Velsand, direktør i Medietilsynet.

– Vi ønsker å utbetale støtten så raskt det lar seg gjøre, men samtidig er vi opptatt av at ordningen blir best mulig for mediene, sier Mari Velsand, direktør i Medietilsynet.

Medietilsynet utsetter utbetaling av koronastøtte

Kan komme forskriftsendring.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

«Medietilsynet venter med utbetaling av koronakompensasjon på grunn av mulig forskriftsendring», skriver tilsynet i en pressemelding tirsdag ettermiddag.

– Etter planen skulle medier som innfrir kriteriene for å motta kompensasjon få utbetalt støtte i disse dager, men utbetalingen blir dessverre noe forsinket. Årsaken er at vi i løpet av søknadsprosessen har fått innspill om forhold som får utilsiktede negative effekter for støttenivået for mange medier, sier direktør Mari Velsand i Medietilsynet ifølge pressemeldingen.

– Dette er forhold vi ikke har vært klar over tidligere, men både Medietilsynet og Kulturdepartementet mener det er grunnlag for å se nærmere på innspillene. Departementet vurderer derfor nå muligheten for å gjøre endringer i forskriften, sier hun videre.

Medietilsynet vil foreløpig ikke gå nærmere inn på hvilke forhold dette gjelder.

– Vi ønsker å utbetale støtten så raskt det lar seg gjøre, men samtidig er vi opptatt av at ordningen blir best mulig for mediene. Vi jobber for å få en rask avklaring på eventuelle endringer i forskriften, og vil sette inn alle tilgjengelige ressurser for å få søknadene raskt behandlet når dette er avklart, sier Velsand - og legger til:

– Når den opprinnelige tidsplanen blir forskjøvet, synes vi det er viktig å informere aktørene om det, og hvorfor dette skjer, sier Velsand.

For ordens skyld: Journalisten har søkt om koronakompensasjon.

Powered by Labrador CMS