MBL-sjef Randi S. Øgrey frykter permitteringer i mediebransjen
MBL-sjef Randi S. Øgrey frykter permitteringer i mediebransjen

Kan gå mot permitteringer i flere mediebedrifter

MBL: Dramatisk for Medie-Norge.

Publisert Sist oppdatert

Åtte av ti bedrifter svarer NHO at de vurderer å permittere ansatte på grunn av koronaepidemien, skriver VG. Tallene er litt bedre for mediebedriftene, men ikke mye.

– Vi har fått en alarmerende undersøkelse som viser at 63 prosent av de 76 mediebedriftene som har besvart undersøkelsen, sier at det er aktuelt å permittere ansatte om kort tid. Dette viser at mediene er på vei inn i en svært krevende situasjon, sier Randi S. Øgrey, administrerende direktør i Mediebedriftens Landsforening (MBL), i en pressemelding.

NHO-undersøkelsen, som MBL er en del av, ble gjennomført torsdag og fredag.

Her kommer det også fram at 74 prosent av NHO-bedriftene som har svart, forteller at det kan være aktuelt å redusere produksjonen om kort tid som følge av koronasituasjonen. Dette kan gjøre det enda mer krevende for mediene i annonsemarkedet, påpeker MBL.

I undersøkelsen fremkommer det også at 33 prosent av MBLs bedrifter har ansatte som er i karantene eller er sykemeldt.

– Vi ser allerede nå eksempler på at nyhetsmedier, både lokalt og sentralt, sliter med å få vaktplaner til å gå opp og å få bemannet sentrale funksjoner i både rapporterings- og publiseringsledd, sier Øgrey.

I NHOs medlemsundersøkelse kommer det også fram at 84 prosent av mediehusene svarer at de har merket lavere etterspørsel eller kanselleringer som en følge av koronaviruset.

– De redaksjonelle mediene har en svært viktig og kritisk samfunnsfunksjon, i form av faglig fundert, kritisk og uavhengig informasjonsformidling. Mediene er en del av samfunnets infrastruktur. Vi må sikre oss for et godt mediemangfold fremover også, sier Øgrey.

Powered by Labrador CMS