Skjermdump fra sendingen til Visjon Norge hvor seerne oppfordres til å gi penger for å beskytte barn mot koronaviruset.

Visjon Norge ba om penger fra seere for beskytte dem mot koronaviruset

– Utnytter folks frykt.

Publisert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Den kristne TV-kanalen Visjon Norge oppfordret seere til å sende penger til kanalen. Bidrag skulle ifølge kanalen beskytte givernes barn mot koronaviruset.

– Jeg utfordrer deg til å dekke barna dine med et offer. Jeg skal be for alle disse bønnebegjærene. Hver forelder som ser på. Som en Guds profet utfordrer jeg deg til å ringe nummeret på skjermen. Den hellige ånd har veiledet meg med 2020 kroner, sa TV-predikant Dionny Baez under en sending på kanalen torsdag, ifølge Vårt Land.

TV-kanalen oppfordret seere til å gi kanalen en gave på 2020 kroner. Ifølge Visjon Norge ville gaven gi giveren beskyttelse mot koronaviruset.

Kanalen har høstet kritikk etterkant sendingen. Pastor Erik Andreassen i Oslo Misjonskirke Betlehem beskylder Visjon Norge for å utnytte folks tro på grovt vis.

– For det første utnytter man folks frykt og bruker den for å tjene penger. Det blir enda verre når det i tillegg kobles til kristen tro og man blir bedt om å teste Gud ved å gi et konkret beløp til en TV-kanal, sier Andreassen.

Powered by Labrador CMS