Omar Elabdellaoui testet positivt for koronavirus under fotballandslagets samling i november 2020. Politiet siktet en person for å ha lekket opplysninger om testen til pressen, men saken er nå henlagt.

Etterforskning av lekkasje

Saken om lekkasje av Omar Elabdellaoui-test henlegges

Påtalemyndigheten frafaller siktelsen mot personen som var anklaget for å ha lekket opplysninger om Omar Elabdellaouis positive koronaprøve til pressen.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det opplyser Oslo-politiet i en pressemelding. Saken henlegges fordi etterforskningen ikke har «klarlagt de faktiske forhold».

«Bevissituasjonen er av en slik karakter at det ikke er grunnlag for å straffeforfølge noen i saken», står det i uttalelsen.

Det var i november 2020 at et norsk mediehus fikk tips om landslagsspiller Omar Elabdellaouis positive test flere timer før han selv eller noen andre i Norges Fotballforbund (NFF) var kjent med resultatet.

NFF anmeldte lekkasjen til politiet, som fulgte opp med å sikte en person for brudd på taushetsplikten. Elabdellaouis prøve ble analysert av et laboratorium i Oslo.

Under etterforskningen ble det gjort flere avhør og beslag av elektroniske enheter. Ifølge politiet ble disse enhetene benyttet av blant annet den siktede, men de tilhørte vedkommendes arbeidsgiver.

Tidligere i år åpnet Oslo tingrett for at det elektroniske materialet kunne utleveres til politiet. Gjennomgangen av dette bidro til konklusjonen om å henlegge saken.

Powered by Labrador CMS