VG-sjef Torry Pedersen. Arkivfoto
VG-sjef Torry Pedersen. Arkivfoto

VG legger ned London-kontoret

Ønsker stringer på plass fra juli

Denne artikkelen er over åtte år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Tidligere har VG drevet London og New York-kontorene fullt og helt, mens Paris og Berlin har hatt en stringer-ordning. Nå innfører vi samme ordning i London.Vi har funnet ut at den ordningen fungerer, og jeg formoder at vi sparer noen penger på det, sier ansvarlig redaktør Torry Pedersen i VG.

Økonomisk motiv

Han kan ikke detaljene for hvor mye VG vil spare på endringen, men avisen bekoster i dag leilighet og skolepenger for korrespondentens barn. Disse utgiftene faller bort når nåværende korrespondent flytter hjem.

– I fremtiden vil vedkommende ha en leveringsavtale med VG, og vil få betalt for det. Husværet må vedkommende leie selv. Den praktiske innretningen vil være forskjellig, men det som vil stå på trykk på de ulike plattformene vil vi ikke se noen stor forskjell på.

Flytter hjem

Anne-Lise von der Fehr blir dermed VGs siste London-korrespondent. Hun skal i følge stillingsannonsen flytte hjem. Går det som VG ønsker vil Storbritannia fra juli dekkes av en stringer.

Nedleggelsen av korrespondentkontor følger i rekken av tilsvarende endringer hos flere andre mediehus. I 2012 la Aftenposten ned i Berlin. De flyttet hele dekningen hjem.

Powered by Labrador CMS