Kristian Oma presser på for å bedre bildekvaliteten fra håndball-VM. Her under et intervju med Dag-Eilev Fagermo.
Kristian Oma presser på for å bedre bildekvaliteten fra håndball-VM. Her under et intervju med Dag-Eilev Fagermo.

Presser på for å få bedre TV-bilder fra håndball-VM

– Vi «pusher» på i de kanalene vi kan.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

TV-titterne som fulgte Norges VM-kamp i håndball torsdag, fikk bilder i nesten alle variasjoner. Likevel ble åpningskampen en opptur i seertall.

På banen ville det seg ikke da Norge møtte Frankrike i VM-åpningen i Egypt. Likevel ble kampen en seersuksess. På det meste fulgte hele 632.000 seere TV-sendingen på TV3.

De norske håndballgutta fikk ikke den starten de hadde ønsket seg, da de torsdag kveld ble slått 24-28 av Frankrike. Det var det i gjennomsnitt 549.000 seere som fikk med seg på TV3, med en topp på 632.000.

Dette sørget for en kommersiell andel på 57,2 prosent, og at TV3 var den største kommersielle kanalen torsdag.

Dårlige bilder

Dette er en solid økning siden forrige VM-premiere (379.000 mot Tunisia), og bedre enn åpningen i EM på hjemmebane (420.000 mot Bosnia). Tallene er også høyere enn den første kampen for de norske håndballjentene i EM i desember (494.000 mot Polen).

Men på norske skjermer var det lyse og mørke fargenyanser som skiftet i nesten ett kjør fra TV-produksjonen i Egypt.

– Holder ikke i et VM

– Vi «pusher» på i de kanalene vi kan og hadde kontakt sent i går kveld. Da fikk vi vite at problemet er identifisert i produksjonsbussen, at det jobbes med det og at det bør være i orden i løpet av dagen i dag fredag, sier Kristian Oma, sportssjef Nent til NTB.

– Vi og alle andre rettighetshavere er prisgitt den produksjonen som kommer, men alle kan se at det som ble levert i Norges første kamp, ikke holder i et VM. Vi håper og regner med at berg-og-dal-bane-lyset forsvinner i takt med at også Norges håndballherrer rister av seg startrusket fra åpningskampen.

Powered by Labrador CMS