Dagspressen har i år har omsatt for 20 millioner kroner mindre enn samme periode i fjor.
Dagspressen har i år har omsatt for 20 millioner kroner mindre enn samme periode i fjor.

Mediebarometeret

Reklamemarkedet vokser i år, men dagspressen taper

Etter årets første åtte måneder har reklamemarkedet i Norge vokst med 4,2 prosent sammenlignet med i fjor. Reklame på skjerm utgjør 77 prosent av markedet.

Publisert

– Utviklingen samsvarer godt med tidligere prognoser, sier Kristin Brimi, daglig leder i Mediebyråforeningen.

De to største mediegruppene, digital medier og TV, står hittil i år for henholdsvis 43 og 34 prosent av omsetningen på reklamemarkedet. Digitale medier har økt omsetningen med 1,7 prosent i år sammenlignet med det første åtte månedene i 2021. TV-reklamen har økt med 0,1 prosent.

De store vinnerne, om enn med relativt liten markedsandel, er reklame på kino og utendørs. Kinoreklame har hittil i år omsatt for 225 prosent mer, opp fra 23 til 75 millioner kroner. Det er likevel kun 1,2 prosent av markedet.

Utendørs reklame drives særlig av digitale reklameplakater. Det er omsatt for 56 prosent mer i år, opp fra 255 til 399 millioner kroner. Markedsandelen i år utgjør så langt 6,3 prosent av markedet.

Den største taperen er dagspressen, som de to første tertialene i år har omsatt for 20 millioner kroner mindre enn samme periode i fjor, en nedgang på 8,2 prosent. Dagspressen utgjør i dag 3,5 prosent av reklamemarkedet.

Powered by Labrador CMS