Lisbeth Lund Andresen mottok fotoprisen for serien om kreftsyke Anne Kathrine som lot fotografen få bli med inn i opplevelsen av å ha kreft.

NJ Akershus delte ut Snus-prisen

Hedret for fotoserie av kreftsyk kvinne

Se årets Snus-prisvinnere.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I helga var NJ Akershus samlet i Oslo for faglig påfyll og utdeling av Snus-prisene for de beste lokaljournalistiske arbeidene i året som gikk.

Disse ble hedret:

Snus-prisen:

Hovedprisen - selveste Snus-prisen - gikk til Erik Tangen, Ole Christian Nymoen og Nicolai Landmark i Budstikka for «Smitten som delte Bærum».

Juryens begrunnelse:

«Juryen var enstemmig om at dette arbeidet skilte seg ut. Koronaen gjorde at vi alle måtte omgås færre for å unngå smittespredning. Informasjonsbehovet i befolkningen var umettelig. Men Madonnas påstander om at 'vi alle er i samme båt og at viruset ikke gjorde forskjell på fattig og rik' ble raskt tilbakevist.

Redaksjonen som står bak denne saken bestemte seg for å undersøke hvordan smitten rammet i deres dekningsområde. De bestemte seg for å kartlegge smitte og hadde en hypotese om at smitten rammet ulikt, avhengig av bostedsadresse og graden av trangboddhet. Journalistene ba om innsyn i smittetilfellene i Asker og Bærum og koblet de opp mot postnummer for å teste sin hypotese. For å tydeliggjøre ble historiene om enkeltskjebner også svært viktig. Dette var et omfattende arbeid, men de fikk lønn for strevet ved at stoffet ble svært mye lest.»

Erik Tangen i Budstikka tok imot Snus-prisen for «Smitten som delte Bærum».

Åpen klasse:

Årets pris i åpen klasse gikk til Aleksander Hømanberg i Romerikes Blad for «Trafikkportalen».

Juryens begrunnelse:

«Det er ikke alltid gruppearbeid utløser de mest geniale ideene. Men denne nyvinningen er et eksempel på at det faktisk kan skje. Det er også et godt eksempel på at god lokaljournalistikk handler om å være til stede der innbyggerne er. Om å være en guide i hverdagen, og gjerne gjøre den bedre. Trafikkportalen til Romerikes Blad er et stykke journalistikk som ved hjelp av sammenstilling av store data gir leserne informasjon om hva som skjer i trafikken. Hvor det er kø og hvorfor. Portalen har rukket å bli en suksess, skaffer nye lesere til lokalavisen og skal utvikles videre til også å gjelde andre transportformer, som tog og buss.»

Martin Holterhuset fra Romerikes Blad tok imot prisen på vegne av kollega Aleksander Hømanberg, som vant prisen for sitt prosjekt Trafikkportalen.

Foto:

Fotograf Lisbeth Lund Andresen i Romerikes Blad vant fotoprisen.

Juryens begrunnelse:

«Vinner i fotoklassen er en serie som følger en kvinne gjennom en kritisk fase i livet. Kreftsyke Anne Kathrine har sluppet fotografen tett innpå seg i situasjoner der sårbarheten er åpenbar og følelsene sterke. Dette er gjengitt respektfullt og fint. Flere av bildene kunne vært vinnerkandidater som enkeltbilder, men juryen har valgt å kåre serien som vinner, samtidig som det bemerkes at den hadde stått ytterligere frem med noe strammere redigering. Nok en gang sterkt levert av en dyktig og erfaren fotograf, Lisbeth Lund Andresen.»

Juryen har bestått av Asbjørn Olsen, Mastiff; Hege Breen Bakken, Drammens Tidende; Siri Baastad, Abelia, NHO Oslo Viken og Paul Kleiven, NTB.

Powered by Labrador CMS