Mediefolk:

Tina Mari Flem er ny administrerende direktør og sjefredaktør i NTB.
Tina Mari Flem er ny administrerende direktør og sjefredaktør i NTB.

Tina Mari Flem blir ny NTB-sjef

Hun blir den første kvinnen i stillingen.

Publisert Sist oppdatert

Tina Mari Flem blir sjefredaktør og administrerende direktør i nyhetsbyrået NTB. Flem begynner i jobben med umiddelbar virkning.

– Styret er veldig fornøyd med ansettelsen av Tina Mari Flem. Vi mener vi har funnet den rette personen til å ta NTB videre på veien mot å være Europas ledende og mest innovative nyhetsbyrå, sier styreleder John Kvadsheim.

Flem kommer fra jobben som direktør i NTB Partner. Hun blir med det den første toppsjefen i NTB som rekrutteres internt. I høst har hun fungert som utviklingsdirektør i selskapet.

– NTB har de siste årene utviklet seg fra å være et tradisjonelt nyhetsbyrå til også å bli en bred tjenesteleverandør og teknologipartner til norske medier. Jeg gleder meg stort til å lede et innovativt NTB i vekst, med utrolig dyktige folk på laget, sier Flem.

Sunnmøringen erstatter Mads Yngve Storvik som forlot NTB i starten av november etter fire år i selskapet. I mellomtiden har nyhetsredaktør Sarah Sørheim og økonomi- og administrasjonsdirektør Vegard Isdahl fungert som henholdsvis sjefredaktør og administrerende direktør.

– Som en av Norges viktigste nyhetsinstitusjoner representerer merkevaren NTB troverdig og seriøs journalistikk. Det skal vi fortsatt levere så hurtig som mulig hver dag. Så skal vi gjennom våre satsinger på alt fra tekstroboter til den visuelle lagringstjenesten Mediebank bidra til en enklere hverdag og enda mer verdiskaping for våre kunder, sier Flem.

41-åringen har tidligere jobbet som informasjonsdirektør for Posten og Bring etter å ha hatt flere roller i Posten. Hun har også jobbet som journalist i Haramsnytt, som nå heter Nordre.

Powered by Labrador CMS