Synnøve Skarbø (t.v.) og Vanessa Rudjord (t.h.) forteller i egen podkast om kontakt med mediene etter Nomi-lanseringen. Medgründer Pia Tjelta i midten.
Synnøve Skarbø (t.v.) og Vanessa Rudjord (t.h.) forteller i egen podkast om kontakt med mediene etter Nomi-lanseringen. Medgründer Pia Tjelta i midten.

«Synnøve og Vanessa»

Vanessa Rudjord: – Ba VG fjerne «Rent a wreck»-sitat

Ble sendt ut ved en feil, hevder Rudjord.

Publisert Sist oppdatert

Oppdatert med kommentar fra VG.

I en ny episode av podkasten «Synnøve og Vanessa» snakker Synnøve Skarbø og Vanessa Rudjord om lanseringen av klinikken Nomi.

Lanseringen fikk så mye kritikk at Skarbø og Rudjord, sammen med medgründer Pia Tjelta, trakk seg fra satsingen.

Blant språket i lanseringspressemeldingen som ble kritisert og latterliggjort, var et bilsentrert sitat tillagt Rudjord, om at Nomi var et sted som kunne «passe på at vi eldes som en Jaguar E-type og ikke noe fra rent a wreck».

Dette sitatet ble sendt ut ved en feil, og var noe hun selv hadde sagt fra om at hun aldri ville siteres på, uttaler Rudjord i podkasten.

Hun sier også at hun ba VG, som brukte sitatet, om å fjerne det, uten å få gehør hos avisa.

– At den pressemeldingen ble sendt til VG, er selvfølgelig også vår feil, men jeg kan ikke leve med at det skal ligge der ute - uten at jeg fikk fortelle hva som skjedde. Og jeg kjenner at det er godt å få sagt det til lytterne våre, sier Rudjord i podkastepisoden, som omtalt av VG.

Leder for Rampelys i VG, Marcus Husby, skriver i en sms til Journalisten:

– Det skal mye til for at vi endrer eller fjerner sitater fra allerede publiserte saker som siterer en pressemelding. I dette tilfellet var også pressemeldingen sendt fra profesjonelle kilder, noe som gjorde at vi lot sitatet stå.

Han legger til:

– Etter at podkasten ble publisert torsdag, har vi oppdatert den opprinnelige saken med forklaringen Rudjord ga i podkasten.

Powered by Labrador CMS