Mari Velsand, direktør i Medietilsynet.
Mari Velsand, direktør i Medietilsynet.

Vil legge ned Tilskuddsutvalget

Anbefaling fra Medietilsynet.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Medietilsynet har i et høringsnotat til Kulturdepartementet anbefalt å legge ned det såkalte Tilskuddsutvalget, melder Kampanje.

Tilskuddsutvalget er satt ned av departementet for å vurdere om pressestøttesøkere oppfyller kravene til å motta produksjonstilskudd.

Nå mener Medietilsynet at det ikke er hensiktsmessig å bruke ressurser på å videreføre utvalget:

– Tilsynet bruker i dag en god del tid og ressurser på saksdokumentasjon, forberedelser og gjennomføring av utvalgsmøter. Samtidig ser vi at det er svært sjelden at utvalget ikke følger Medietilsynets innstilling, eller at det kommer opp nye elementer der som er relevante for saksbehandlingen, og som tilsynet ikke kjenner til fra før. Ut fra disse vurderingene mener vi at det ikke er hensiktsmessig å bruke ressurser på et slikt utvalg, sier Medietilsynet-direktør Mari Velsand til Kampanje.

Utvalgets leder, Roar Osmundsen, sier til nettavisa at utvalget er viktig for å sikre vurderingene mest mulig troverdighet.

– Hvis Medietilsynet skal foreta alle vurderinger er jeg redd for at det på sikt går utover troverdigheten til hele ordningen, sier han til Kampanje.

Kulturdepartementet har svart at de viderefører utvalget i 2021. Departementet vil vurdere forslaget om avvikling i høring av forslag til forskriftsendring, som nå er under arbeid.

Powered by Labrador CMS