Parler hevder å være oppe igjen etter å ha blitt kastet ut av både Google, Apple og Amazon.
Parler hevder å være oppe igjen etter å ha blitt kastet ut av både Google, Apple og Amazon.

Parler gjør comeback

Vil åpne for nye brukere i neste uke.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det omstridte sosiale mediet Parler gjør comeback etter at både Google, Apple og Amazon kastet dem ut etter stormingen av Kongressen 6. januar.

Parler, som hevdet å ha over 20 millioner brukere, ble et tilfluktssted for mange av Donald Trumps støttespillere da han ble utestengt fra sosiale medier som Twitter og Facebook.

Parler forsvant imidlertid fra nettet da Amazon nektet dem å bruke deres servere, og etter at Google og Apple kastet dem ut av sine appbutikker.

Parlers håndtering av innlegg som oppildnet til vold, ble oppgitt som grunn. Men mandag kunngjorde det sosiale mediet, som omtaler seg selv som en plattform for ytringsfrihet, at de gjør comeback.

Selskapets administrerende direktør Mark Meckler opplyser i en kunngjøring at Parler gjenoppstår til tross for å ha blitt stengt ned «av dem som ønsker å kneble flere titall millioner amerikanere».

Parler fungerer nå ifølge Meckler for dem som tidligere har lastet ned appen, og alt neste uke vil det også bli åpnet for nye brukere.

I forrige måned ble det meldt at Parler var opp igjen ved hjelp av en russisk dataserver, og på selskapets nettside ble det da opplyst at de arbeidet med å få på plass alle funksjoner igjen.

Powered by Labrador CMS