Det ble over 7 millioner kroner dyrere for NRK å legge ned lisensavdelingen i Mo i Rana. Økte kostnader til lønn og sluttpakker er årsaken, ifølge NRK.

Dyrere enn antatt å legge ned NRKs lisenskontor

– Det måtte vi ta til etterretning, sier finansdirektør.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Utgiftene til lønn og sluttpakker førte ifølge NRK til at utgiftene med å legge ned lisenskontoret ble 10 prosent dyrere enn beregnet.

Nedleggingen av lisenskontoret i Mo i Rana kostet NRK 73, 2 millioner kroner, 10 prosent mer enn NRKs eget anslag i mai 2019, som var på 66 millioner kroner, skriver Kampanje.

Summen kommer fram i en redegjørelse for kostnadene knyttet til avvikling av kringkastingsavgiften som NRK har sendt til Kulturdepartementet.

– Mye av grunnen til dette er at det var langt færre som fikk seg jobb ved Nasjonalbiblioteket i Mo i Rana. Det måtte vi ta til etterretning, og vi har måttet betale mer for sluttpakker enn det vi la til grunn i det tidligere estimatet fra oss, sier finansdirektør i NRK, Andreas Norvik, til Kampanje.

Norvik opplyser at det til slutt var rundt 20 årsverk fra lisensavdelingen som fikk seg arbeid ved Nasjonalbiblioteket.

Totalt hadde lisenskontoret 95 årsverk da regjeringen vedtok å legge ned lisenskontoret og finansiere NRK over skatteseddelen.

Powered by Labrador CMS