– TV 2s tilstedeværelse i Bergen beriker mediemangfoldet og gir TV 2 et annerledes perspektiv enn de øvrige riksmediene, sier Olav T. Sandnes, sjefredaktør og administrerende direktør i TV 2.

TV 2 sendte 398 timer direktesendte nyheter på hovedkanalen

Brukte 520 millioner på nyheter, norsk film og drama.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

TV 2 brukte i fjor over en halv milliard kroner på å lage nyhetssendinger og annet norsk innholdsproduksjon.

Det kommer fram i allmennkringkasterrapporten som torsdag ble levert Medietilsynet. Rapporten er en redaksjonell oppsummering av hvordan TV 2 har levert på kravene i sin avtale med staten.

Tallene viser at TV-kanalen brukte over 520 millioner kroner på å lage nyhetssendinger, norsk film og drama, samt programmer for barn og unge.

Regnskapet viser at TV 2 på sin hovedkanal sendte 398 timer direktesendte nyheter, som er dobbelt så mange nyhetstimer som allmennkringkasteravtalen krever.

– Dersom allmennkringkastere taper terreng i kampen om seernes oppmerksomhet med globale aktører, taper også den hjemlige debatten, det norske språket og den norske kulturen. Derfor er det så viktig at oppdraget utvikles videre, i takt med tiden og teknologien, sier Olav T. Sandnes, sjefredaktør og administrerende direktør i TV 2, i en pressemelding.

Mediehuset oppfylte også det såkalte 50-prosentkravet om bemanning i Bergen gjennom året.

Powered by Labrador CMS