Erling Braut Haaland har stor nyhetsinteresse i Norge. Viaplay mener TV 2 utnytter nyhetsretten når de viser klipp fra Premier League.
Erling Braut Haaland har stor nyhetsinteresse i Norge. Viaplay mener TV 2 utnytter nyhetsretten når de viser klipp fra Premier League.

Nyhetsretten

Premier League-konflikt: Viaplay tar TV 2 til retten

Viaplay anklager TV 2 for å forsyne seg for mye av Premier League-opptak. Rettighetshaveren av engelsk toppfotball varsler juridiske grep.

Publisert

TV 2 mener de holder seg innenfor nyhetsretten. Den gir medier anledning til å sende «korte utdrag fra begivenheter av stor allmenn interesse».

Her ligger stridens kjerne. Viaplay Groups sportssjef Peter Nørrelund omtalte nylig rivalens klippbruk fra Premier League som «ren og skjær tyveri».

– Vi har forsøkt med alminnelig dialog og sunn fornuft for å få TV 2 til å stanse dette. De har fortsatt bruken av våre klipp og også brukt de samme klippene i flere forskjellige artikler, så nå må vi få retten til å se på det, sier Nørrelund til Kampanje.

TV 2s sportsredaktør Vegard Jansen Hagen bekrefter overfor nettstedet at de har mottatt stevningen, men han har ikke rukket å gå gjennom den i detalj.

– Vi har sagt ved flere anledninger at vi ønsker å møte dem til en dialog, men det har de ikke ønsket.

Han står fast ved at TV 2 holder seg «godt innenfor den lovfestede retten vi har som nyhetskringkaster».

– Det heter ikke noe sted at det er unntak for Premier League, sier Jansen Hagen til Kampanje.

Powered by Labrador CMS