Russlands Twitter-brukere kan forvente seg en tregere opplevelse. Russiske myndigheter planlegger å senke hastighetene til plattformen som følge av ulovlig innhold.

Russland hindrer tilgangen til Twitter

Senker hastigheten, kan bli utestengt.

Publisert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Russland vil senke hastigheten på Twitter-tilgangen som følge av at selskapet ikke tar ned «ulovlig innhold», opplyser myndighetene.

Siden 2017 har Twitter mottatt 28.000 anmodninger om å fjerne lenker til overgrepsmateriale, informasjon om narkotikabruk og oppfordringer til barn om å ta sitt eget liv, skriver det russiske medietilsynet Roskomnadzor i en kunngjøring onsdag.

Medietilsynet advarer også om at Twitter kan bli blokkert dersom plattformen fortsetter å bryte loven.

Russland har de siste årene økt kontrollen over innbyggernes internettilgang. Myndighetene sier målet er å hindre ekstremisme og terrorisme og beskytte barn fra skadelig materiale. Russland har allerede begrenset tilgangen til flere nettsteder som ikke har samarbeidet, blant annet Dailymotion og Linkedin.

I 2019 innførte landet også en ny lov med mål om å utvikle et eget nasjonalt internett. Kritikere mener dette kan begrense russeres tilgang til det globale World Wide Web og begrense ytringsfriheten.

Powered by Labrador CMS