NRK ønsker å styrke tilbudet for den kvenske minoriteten i Norge. Laila Lanes og Anne Mari Rahkonen Berg utgjør i dag redaksjonen.
NRK ønsker å styrke tilbudet for den kvenske minoriteten i Norge. Laila Lanes og Anne Mari Rahkonen Berg utgjør i dag redaksjonen.

NRK skal styrke tilbudet til kvenene

Men utfordrende å finne journalister som behersker språket.

Publisert Sist oppdatert

Gjennom tre år har NRK hatt et eget kvensk nettsted. Nå styrkes tilbudet for den kvenske/norskfinske minoritetsbefolkningen i Norge, skriver NRK i en pressemelding.

Nettstedet NRK Kvensk/NRK Kvääni byr på innhold for og om den kvenske minoriteten. Nå er NRK på jakt etter en ny medarbeider til satsingen.

Det er regionredaktør i NRK Nord, Nina Einem, er glad for.

– Gjennom nettsiden og vår journalistikk ønsker vi å dekke viktige saker i det kvenske miljøet, men også være med å bygge stolthet og fellesskap for den kvenske/norskfinske minoriteten, sier Einem ifølge pressemeldingen.

Hun peker på at NRK har ansvar for å gi et tilbud til nasjonale minoriteter.

Kvensk er et utrydningstruet språk, og det er utfordrende å finne journalister som behersker språket godt nok til å praktisere det, påpeker NRK-redaktøren.

– Vi leter etter en medarbeider som kan tilføre NRK mer kompetanse på kvensk. Vi har en ambisjon om å bruke mer kvensk både muntlig og skriftlig på nrk.no/kvensk.

Powered by Labrador CMS