NRK ønsker å styrke tilbudet for den kvenske minoriteten i Norge. Laila Lanes og Anne Mari Rahkonen Berg utgjør i dag redaksjonen.
NRK ønsker å styrke tilbudet for den kvenske minoriteten i Norge. Laila Lanes og Anne Mari Rahkonen Berg utgjør i dag redaksjonen.

NRK skal styrke tilbudet til kvenene

Men utfordrende å finne journalister som behersker språket.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Gjennom tre år har NRK hatt et eget kvensk nettsted. Nå styrkes tilbudet for den kvenske/norskfinske minoritetsbefolkningen i Norge, skriver NRK i en pressemelding.

Nettstedet NRK Kvensk/NRK Kvääni byr på innhold for og om den kvenske minoriteten. Nå er NRK på jakt etter en ny medarbeider til satsingen.

Det er regionredaktør i NRK Nord, Nina Einem, er glad for.

– Gjennom nettsiden og vår journalistikk ønsker vi å dekke viktige saker i det kvenske miljøet, men også være med å bygge stolthet og fellesskap for den kvenske/norskfinske minoriteten, sier Einem ifølge pressemeldingen.

Hun peker på at NRK har ansvar for å gi et tilbud til nasjonale minoriteter.

Kvensk er et utrydningstruet språk, og det er utfordrende å finne journalister som behersker språket godt nok til å praktisere det, påpeker NRK-redaktøren.

– Vi leter etter en medarbeider som kan tilføre NRK mer kompetanse på kvensk. Vi har en ambisjon om å bruke mer kvensk både muntlig og skriftlig på nrk.no/kvensk.

Powered by Labrador CMS