Mediefolk:

Det blir en tredje runde som USA-korrespondent for NRKs Tove Bjørgaas.
Det blir en tredje runde som USA-korrespondent for NRKs Tove Bjørgaas.

Tove Bjørgaas blir ny USA-korrespondent

– En av våre mest erfarne utenriksjournalister.

Publisert Sist oppdatert

NRK sender Tove Bjørgaas (48) tilbake til USA. Hun har to ganger tidligere vært USA-korrespondent, i periodene 2006-2010 og 2014-2018, og har dekket seks amerikanske presidentvalg, skriver NRK i en pressemelding.

Bjørgaas har mastergrad i internasjonal økonomi og amerikansk utenrikspolitikk fra Johns Hopkins University i Washington D.C. (2001) og journalistutdanning fra daværende Høgskolen i Oslo (1997). Hun har jobbet i NRKs utenriksredaksjon siden 2003.

– Jeg brenner virkelig for USA der jeg har tilbrakt mange år av livet. De siste årene har vært svært dramatiske for amerikanerne. Jeg gleder meg til å fortelle fra dette landet slik det utvikler seg etter pandemien og etter Trump. Sammen med min gode kollega Lars Os blir det kjempegøy å ta NRKs USA dekning videre, sier Bjørgaas i pressemeldingen.

Hun vokste opp i Svolvær, men kom til USA første gang som 16-åring og har bodd der i til sammen 14 år.

– Tove Bjørgaas er en av våre mest erfarne utenriksjournalister. Hun har tett og nær kunnskap til USA som hun har opparbeidet gjennom flere tiår. Hun har gjennom valgkampen og valget i fjor vist at hun kan formidle en komplisert politisk situasjon på en god og tilgjengelig måte, sier fungerende fagredaktør Sigurd Falkenberg Mikkelsen.

Bjørgaas har de siste årene vært en av programlederne i podkasten «Krig og Fred». I 2011 ga hun ut boka «Frykt og forandring, Barack Obamas USA».

– Gjennom arbeidet med «Krig og fred»-podkasten fikk hun også fram nye og unge stemmer fra USA. Vi ser fram til hva hun kan få til av journalistikk i perioden som USA nå går inn i. Selv om nyhetstrykket er mindre etter at Donald Trump tapte valget, er ikke USAs problemer løst, sier Falkenberg Mikkelsen.

Lars Os er allerede ansatt som korrespondent i Washington D.C. og vil være på plass i den rollen fra august i år. Han har vært fotograf og videojournalist for NRK i USA siden 2017.

Powered by Labrador CMS