Journalisten i 20-årene må også ut med saksomkostninger etter en voldsdom i Oslo tingrett.
Journalisten i 20-årene må også ut med saksomkostninger etter en voldsdom i Oslo tingrett.

Voldstiltalt journalist dømt til 23 dagers fengsel

Nekter for å ha slått kvinne.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Artikkelen er oppdatert med opplysninger om at dommen vil bli anket.

I dommen fra Oslo tingrett ble journalisten i 20-årene ikke trodd da han hevdet at han ikke slo en kvinne etter en fuktig 17. mai-feiring. Mannen ble også dømt for å motsette seg arrest ved å spenne kroppen, skrike, sparke og forsøke å kaste av seg politibetjenten som satt over ham i politibilen.

Under pågripelsen skal han ha kalt politibetjenten «motherfucker», «kuksuger» og lignende ukvemsord.

Tiltalte erkjente straffeskyld for å ha forulempet en offentlig tjenestemann, men nektet for at han hadde slått kvinnen.

Kvinnen, den fornærmede i saken, hevdet også at hun ikke ble slått av tiltalte. Men flere vitner skal ha sett hendelsen, og flertallet i retten valgte å tro på disse.

Rettens konklusjon ble dermed 23 dagers fengsel, med to dager fratrekk for tiden i varetekt. Han må også ut med 3000 kroner i saksomkostninger.

Mannens forsvarer, Silje Elisabeth Stenvaag, opplyser at hennes klient er uenig i dommen, og peker blant annet på at én av de tre dommerne mente at han skulle frifinnes for volden mot kvinnen. Han sier videre via sin advokat at han mener dommen bygger på usikre vitner og dessuten inneholder direkte feil.

Han opplyser også at dommen vil bli anket til lagmannsretten.

Powered by Labrador CMS