Ikke tilstrekkelig at andre har fått komme til orde og ta klager i forsvar

PFU: Trav365.no har brutt god presseskikk.

Publisert Sist oppdatert

Trav365.no har brutt god presseskikk på punkt 4.14 i Vær Varsom-plakaten konkluderer Pressens Faglige Utvalg.

Den innklagede artikkelen ble publisert 6. juni og omhandlet uro i Vestfold travforbund. Artikkelen hadde tittelen Vestfold: Harde fronter etter ytring. Det koker fortsatt etter generalforsamlingen.

«Et helt grunnleggende prinsipp i presseetikken – og det sentrale i denne klagesaken – handler om at den som blir angrepet og utsatt for sterke beskyldninger, skal få anledning til å forsvare seg», skriver PFU.

Utvalget peker videre på at kravene i VVP 4.14 er strenge.

«Det er derfor ikke tilstrekkelig at andre har fått komme til orde og ta klager i forsvar. Retten til samtidig imøtegåelse utløses overfor angrepet part. Det er kun i unntakstilfeller der angrepet part ikke har mulighet for å uttale seg, at imøtegåelsesretten eventuelt kan ivaretas av andre», påpeker PFU - og fortsetter:

«Det er heller ikke tilstrekkelig å lenke til en tidligere publisering. For det første fremgår det ikke av selve lenken at den tidligere publiseringen skulle inneholde klagers imøtegåelse. Dessuten er det ikke nok å referere til hva angrepet part har uttalt om lignende forhold tidligere.»

Les hele uttalelsen fra PFU.

Powered by Labrador CMS