Viggo Kristiansen-støttespiller Terje Helland.
Viggo Kristiansen-støttespiller Terje Helland.

– PFU undervurderer historikken og sprengkraften i denne saken

Viggo Kristiansen-støttespiller skuffet.

Publisert Sist oppdatert

Pressens Faglige Utvalg (PFU) var aldri i nærheten av å felle VG etter klagen fra baneheiadømte Viggo Kristiansen onsdag.

Enkelte upresise formuleringer i Krimpodden forandret ikke helhetsinntrykket, mente utvalget.

Teamet rundt Kristiansen er skuffet, skriver pressekontakt Terje Helland til Journalisten etter behandlingen.

– PFU undervurderer historikken og sprengkraften i denne saken. PFU ser bort fra at all journalistikk fortsatt har et stort skadepotensial for Viggo Kristiansen, selv etter han er frifunnet. Upresise og spekulative påstander, som ikke blir samtidig korrigert, vil i all fremtid kunne gi næring til dem som aldri vil akseptere at Viggo Kristiansen er uskyldig dømt. I så måte har PFU i denne saken sviktet i å grensesette på en måte som ville ha stor betydning for krimjournalistikk i Norge, sier Helland i uttalelsen.

VGs stabssjef Øyvind Næss var til stede under PFU-behandlingen onsdag, og uttalte i etterkant til Journalisten at han var fornøyd med utfallet.

– Det var en interessant diskusjon. Det som var viktig for oss var at utvalget la vekt på at dette var en podkast hvor tvil og spørsmål rundt de bevisene Kristiansen ble dømt på, kom frem. Og at rollene som vi hadde i denne podkasten med en programleder og en kommentator var tydelige, sier Næss.

Stabssjefen forteller at VG jobbet «veldig mye» med sine svar i tilsvarsrunden.

– Jeg vil nesten tro at podkastteamet har jobbet like mye med tilsvaret som på å lage podkasten. Vi gjør den jobben ordentlig grundig, og vi legger vekt på å få fram våre tanker bak det vi har laget og publisert. De var en veldig omfattende klage og med mange detaljer. Det har vært tidkrevende å svare opp alle de klagepunktene som Kristiansen og hans venner anførte.

Powered by Labrador CMS