Utviklingsredaktør i VG, Øyvind Brenne, til venstre. Her med avdelingsleder Mathias Jørgensen.

VG ble utsatt for angrep

Kom samtidig som andre norske nettsider ble angrepet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

  • Oppdatering: VG bekrefter overfor Journalisten at de er utsatt for såkalt tjenestenekt-angrep, og har etter hvert kontroll på situasjonen.

– Vi har allerede meldt på forsiden vår at vi opplever noen tekniske problemer på VG.no. Jeg har nå fått bekreftet at dette skyldes et tjenestenekt-angrep, altså at vi plutselig får store mengder trafikk på én gang, som vedvarer. Dermed kan det forekomme at vanlige brukere ikke får tilgang som normalt til VG på grunn av overbelastning. Vi jobber på spreng med å håndtere dette så det i minst mulig grad skal ramme våre brukere, skriver utviklingsredaktør Øyvind Brenne i VG til Journalisten.

Onsdag, samme dag som flere norske virksomheter melder om dataangrep mot sine nettsider, melder VG om tekniske problemer.

Nettstedet har vært ustabilt i cirka et kvarter, melder avisa rundt kl 14.45.

Ifølge Dagbladet sliter også Schibsted-avisene Aftenposten og Aftenbladet med problemer onsdag ettermiddag.

Utviklingsredaktør Øyvind Brenne skriver i en sms til Journalisten kl 15.30 at det ikke kan utelukkes at problemene er knyttet til angrepene.

– Kan ikke utelukkes, jobbes på spreng med å finne ut av, skriver Brenne, før han noen minutter senere bekrefter at det er snakk om et tjenestenekt-angrep.

En russisk hackergruppe varslet tidligere onsdag angrep mot Norge og norske sider.

BankID og Arbeidstilsynet er blant virksomhetene som har bekreftet at de er utsatt for angrep.

Powered by Labrador CMS