59 år gamle Marie-Louise Bendiktsen ble funnet drept med 13 knivstikk i ruinene av sin nedbrente bolig på Sjøvegan. Arkivfoto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB scanpix
59 år gamle Marie-Louise Bendiktsen ble funnet drept med 13 knivstikk i ruinene av sin nedbrente bolig på Sjøvegan. Arkivfoto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB scanpix

Sjøvegan-drapet: Deler av TV 2-program skal spilles av i retten

Vil vise innslag fra Åsted Norge.

Publisert Sist oppdatert

Mandag startet ankesaken etter Sjøvegan-drapet i 1998. I retten vil forsvarerne til den tiltalte mannen blant annet spille av innslag fra TV 2s Åsted Norge.

Dommen på elleve års fengsel ble anket umiddelbart etter at den falt i Nord-Troms tingrett i april. Ankesaken går for Hålogaland lagmannsrett.

Den tiltalte erkjenner ikke straffskyld. Ifølge NRK vil forsvarerne vise deler av et Åsted Norge-program fra 2017 for å så tvil om politiets arbeid.

– Vi ønsker å spille av deler av denne episoden, fordi den sier mye om hva som har vært politiets hovedfokus i alle disse årene, sier Alexander Greaker, en av den tiltaltes forsvarere.

59 år gamle Marie-Louise Bendiktsen ble funnet drept med 13 knivstikk i ruinene av sin nedbrente bolig på Sjøvegan i Salangen i Troms 15. juli 1998. Politiet mener huset ble påtent for å skjule drapet og en forutgående voldtekt.

Den senere tiltalte mannen ble pågrepet på Oslo lufthavn 20. juni i fjor og siktet i den over 20 år gamle saken, som lenge var en av Norges uoppklarte drapsgåter. Hans DNA samsvarte med funn på avdøde. I tingretten pekte forsvarerne på to alternative gjerningspersoner, og dette vil også være tilfelle i lagmannsretten.

Det er satt av tolv dager til ankesaken.

Powered by Labrador CMS