Kristin Monstad Lund (til høyre) er fornøyd med å ha fått på plass den siste redaktøren i sin redaktørgruppe. Foto: Drammens Tidende
Kristin Monstad Lund (til høyre) er fornøyd med å ha fått på plass den siste redaktøren i sin redaktørgruppe. Foto: Drammens Tidende

Janne Sundelius Braathen ny redaktør i Drammens Tidende

Ansvarlig redaktør Kristin Monstad Lund er fornøyd med å få på plass ny publiseringsredaktør.

Publisert Sist oppdatert

27 år gamle Braathen har vært konstituert som digital redaktør siden mars, men får nå altså fast plass i sjefens redaktørgruppe.

– Det var mange gode søkere og en rekke kandidater er intervjuet. Janne har vært en av favorittene hele veien, og har bare i løpet av månedene som konstituert digital redaktør vokst veldig med oppgaven. Jeg er stolt av å løfte opp et internt talent som Janne. Hun er strukturert og en sulten gjennomfører. I tillegg har hun en naturlig autoritet og er flink til å spille andre gode. Hun er svært populær i redaksjonen. Det var applaus og til og med gledestårer da nyheten ble lagt fram på allmøte tidligere i dag, sier Monstad i en pressemelding.

Formelt kommer Braathen fra jobben som frontsjef på felles nettdesk i Amedia Buskerud. Tidligere har hun jobbet som frontsjef i Drammens Tidende (DT).

Redaktørgruppe komplett

Publiseringsredaktøren får ansvaret for å utvikle avisens innholds- og publiseringsstrategi i takt med endringer i publikums medievaner. I det daglige har Braathen ansvar for DTs sosiale plattformer og mobil- og nettsiden, samt ansvaret for nettdesken i Buskerud.

Dermed er redaktørgruppen til Monstad Lund komplett. Karianne Braathen (44) ble ansatt som politisk redaktør i fjor høst, og Alf Petter Øverli (60) er nyhetsredaktør og stedfortreder for Monstad Lund.

– Det har tatt tid å finne mitt lag til å dra DT videre i en helt ny tid, men i dag er jeg så glad. Jeg er opptatt av å finne flinke damer og på ett år har jeg funnet to veldig gode eksemplarer. Det er jeg stolt av. Det er for øvrig ingen hindring å være mann med lang erfaring. Alf Petter Øverli gjør en strålende jobb som nyhetsredaktør og er et godt eksempel på at omstillingsevne ikke handler om alder. Dette er et sterkt team som utfyller hverandre, sier Monstad i meldingen.

Frontsjeflaget er nytt

Hun sier videre at en leders viktigste talent er å finne andres talent. Flere i redaksjonen har fått nye oppgaver, blant annet gjennom at frontsjefene er fornyet. De som omtales som avisens digitale spydspisser er nå Inger Boldvik (29), Rolf Martin Hansen (22) og Mathias Bergquist (25). Ingvill Drægni (39) er frontsjef for Buskeruddesken, og Siri-Helene Haga har også fått vikariat ut året.

– Torun Havnaas går fra stilling som frontsjef og blir digital utvikler med ansvar for datajournalistikk og visualisering. DT har det siste året satset mer på næringsliv, bolig, byutvikling og bynytt og har fått stadig flere betalende abonnenter. Samtidig har redaksjonen ambisjon om å markere seg sterkere innenfor mer dyptgående journalistikk med fokus på brukerinvolvering og digital historiefortelling, heter det i meldingen.

De vil fra i høst følge en modell fra Adresseavisen som handler om å sette sammen ulike team som får et journalistisk oppdrag.

– I en kort intens periode jobber teamet tett sammen før de publiserer resultatet. Publikum kan delta, og får innsyn i hvordan vi jobber. Vi må prioritere enda hardere for å få dette til, men det skal vi klare. Vi må ofre noe for å få til noe stort av og til.

Powered by Labrador CMS