Schibsted-konsernsjef Kristin Skogen Lund slår fast at selskapet er på rett finansiell kurs. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Schibsted-konsernsjef Kristin Skogen Lund slår fast at selskapet er på rett finansiell kurs. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Schibsted-gruppen passerte én milliard i brutto driftsresultat

Første gang i løpet av ett kvartal.

Publisert

For første gang passerte Schibsteds nettvirksomheter et driftsresultat før av- og nedskrivninger over én milliard kroner i løpet av ett enkelt kvartal.

Brutto driftsresultat økte til 1.060 millioner kroner, fra 895 millioner kroner i andre kvartal 2018, ifølge selskapets resultatrapport.

– Nyhetsmediene gjorde det godt

Uten Adevinta, som er Schibsteds internasjonale rubrikksider utenom Norden, endte driftsresultatet før av- og nedskrivninger på 557 millioner kroner, mot 518 millioner kroner i samme periode i fjor.

Resultatet i kvartalsrapporten gjør at konsernsjef Kristin Skogen Lund slår fast at selskapet er på rett finansiell kurs.

– Nyhetsmediene gjorde det godt i et krevende marked i løpet av årets andre kvartal. Nettabonnement fortsatte å vokse, og god kostnadskontroll resulterte i forbedret driftsmargin, sier Skogen Lund.

Sviktende for Aftonbladet

Konsernsjefen fremhever at Aftonbladet er selskapets største utfordring på grunn av sviktende annonseinntekter fra hovedsakelig spillbransjen som følge av innstramninger i lovverket. Den svenske avisens driftsinntekter falt med 15 prosent fra 434 millioner kroner i 2018, til 367 millioner kroner i 2019.

Også forbrukslånstjenesten Lendo rammes av lovreguleringer. I Norge har regjeringen innført en rekke innstramninger for bransjen, noe som førte til at Lendo leverte et svakere resultat med en nedgang på 3 millioner kroner.

Nedgangen fra 208 millioner i 2018 til 205 millioner kroner i år, er samlede driftsinntekter i både Sverige, Norge og Finland, men skyldes hovedsakelig mindre omsetning i Norge.

Konsernsjefen mener at innstramningene vil gi et sunnere marked på sikt, men forventer mindre inntjening i tiden som kommer.

Omsetningen for Schibsted er imidlertid lavere enn analytikerne forventet, skriver Dagens Næringsliv. Ifølge TDN Direkt forventet analytikerne både større omsetning og et bedre resultat før skatt.