Mediefolk:

Etter to runder som konstituert redaktør, er Mariann Enge nå ansatt som ansvarlig redaktør for Kunstkritikk.
Etter to runder som konstituert redaktør, er Mariann Enge nå ansatt som ansvarlig redaktør for Kunstkritikk.

Mariann Enge blir ny ansvarlig redaktør for Kunstkritikk

– Vi har en viktig oppgave fremover.

Publisert Sist oppdatert

Marianne Enge overtar som ansvarlig redaktør for Kunstkritikk, skriver nettidsskriftet i en pressemelding.

– Målet er at Kunstkritikk skal være et tidsskrift som kunst- og kulturinteresserte føler at de bare må følge med på, fordi det stadig kommer spennende, interessante, viktige og horisontutvidende tekster, sier Enge ifølge pressemeldingen.

– Vi har en viktig oppgave fremover med å bidra til å sikre samtidskunsten en kritisk mottakelse på et kvalitativt høyt nivå. Ettersom dagsavisene kutter kritikken og kunstjournalistikken, blir det å arbeide for å opprettholde en offentlig samtale om kunsten stadig mer presserende.

Enge er utdannet litteraturviter. Mellom 2002-2008 var hun poesianmelder i Aftenposten og arbeidet som skribent og redaktør i ulike nordiske nettidsskrifter for litteratur. Siden 2009 har hun vært tilknyttet Kunstkritikk, først som konstituert redaktør i en periode på seks måneder.

Fra høsten 2009 var Enge redaksjonssekretær i Kunstkritikk, før hun igjen inntok rollen som konstituert redaktør i februar i år, ettersom åremålsperioden til tidligere redaktør Jonas Ekeberg da gikk ut.

Enge er ansatt i en åremålsstilling på fire år.

Powered by Labrador CMS