Illustrasjonsfoto: Birgit Dannenberg
Illustrasjonsfoto: Birgit Dannenberg

Småkommuner er vinnere på nett

Blant de beste til å profilere seg på nett. Bare Oslo slår dem.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I forbindelse med lanseringen av nye Kvasir har den norske søkemotoren, med røtter tilbake i internettets barndom i 1995, undersøkt hvor mange treff man får i Kvasir på norske kommuner.

Undersøkelsen viser at det er store forskjeller på kommunene, og småkommunene er best. Hakk i hæl på Oslo (575.475 innbyggere), som det finnes 183.000 referanser til i Kvasir, følger den lille vestlandskommunen Norddal (1769 innbyggere) med hele 121.000 treff.

Det er godt foran folkerike storebror Bergen (252.051 innbyggere) som har 81.300 treff, heter det i en pressemelding fra Kvasir.

Mygger er store på nett

– Vi har en bevisst strategi og bruker internett aktivt i vår kommunikasjon, sier ordfører Bjørn Inge Ruset i Norddal kommune i den samme pressemeldingen.

Små kommuner som Bjarkøy (503 innbyggere) utmerker seg med 12.900 treff og lille Utsira med sine 214 innbyggere har hele 19.100 treff i Kvasir. Utsira reklamerer også med å være Norges første kommune på Twitter.

Informasjonsplikt

Norske kommuner er pålagt informasjonsplikt etter kommuneloven, og produktansvarlig for Kvasir, Ingrid Støver Jensen, mener kommunene må tenke nytt og bredere når de profilerer seg på nettet.

– Norske kommuner er for eksempel ikke like flinke til å bruke av videoer på sine hjemmesider, konkluderer hun.

Rent teknisk kjører Kvasir på Googles søkemotor.

Powered by Labrador CMS