Nationen er blant avisene som kan bli rammet av omleggingen.
Nationen er blant avisene som kan bli rammet av omleggingen.

35.000 abonnenter kan miste lørdagsavisene

Konsekvensene blir store for flere aviser og for mange abonnenter når Kvikkas overtar avisdistribusjonen fra Posten på lørdager.

Publisert Sist oppdatert

– Dette er kritisk for norske aviser. En tredel av det opplaget som til nå har gått ut med Posten lørdager, forsvinner, sier sjefredaktør Espen Egil Hansen i Aftenposten.

Minst 35.000 norske avisabonnenter ser ut til miste avisen på lørdager fra november når Kvikkas overtar lørdagsdistribusjonen av aviser som tidligere er blitt levert av Posten, skriver avisen. Kvikkas ble i juli tildelt konsesjonen for lørdagsdistribusjon av aviser til abonnenter i distriktene.

Beregningen er basert på tall fra Mediebedriftenes Landsforening (MBL) og det såkalte helthjem -nettverket av avisbud. Sistnevnte dekker cirka 85 prosent av adressene.

– Dette er ikke norske avisers feil, men Samferdselsdepartementets. En kan spørre seg om de har gitt anbudet til et selskap som har budt for lite og levert et anbud som ikke var realistisk, sier Hansen.

MBL ga i et møte med departementet forrige uke klar beskjed om at omleggingen ser ut til å få store konsekvenser for dem som tidligere har fått lørdagsavisen distribuert med Posten.

Powered by Labrador CMS