Kjetil Stormark. Foto: Kathrine Geard

Innklaget av forgjenger

Kjetil Stormark må svare for underslagspåstand mot eksredaktør i Dalane Tidende.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Under førstesidetittelen »– Underslo sju millioner» formidlet Dalane Tidende 16. november (på nettutgaven dagen før) synspunkter fra borevisoren for konkursboet til Eigersund-selskapet Bloch AS. Revisoren mente ifølge avisen at styrelederen i Bloch AS, tidligere Dalane Tidende-redaktør Geir Jan Johansen, bør straffeforfølges for bedrageri og underslag.

Ser det pikante

Johansen reagerte sterkt på omtalen, og har nå klaget sin tidligere avis inn for Pressens Faglige Utvalg. Kjetil Stormark, nåværende ansvarlig redaktør i Dalane Tidende og tidligere mangeårig gravejournalist i VG og nyhetsredaktør i Laagendalsposten, er knapp i sin kommentar.

– Jeg ser at Johansens klage kan oppleves som pikant. Men man har selvsagt samme adgang til å klage oss inn for PFU, selv om man tidligere har jobbet i Dalane Tidende. Vi vil behandle saken som en hvilken som helst PFU-klage, og kommer med et tilsvar etter årsskiftet, sier Stormark til Journalisten.no.

– Ikke grunnlag

Dalane Tidende mottok PFU-klagen fra Johansens advokat, Svein Erling Jensen, før helgen. Advokaten sier at klagen skyldes at det ikke er faktisk grunnlag for en slik overskrift i borevisors rapport.

– Ellers er artikkelen relativt balansert, blant annet ved at jeg som Johansens advokat, har fått uttale meg, sier Jensen til Dalane Tidende.

Powered by Labrador CMS