Turid Næss. Foto: Birgit Dannenberg
Turid Næss. Foto: Birgit Dannenberg

Energisk og inspirerende

Klubben vil savne Aasheim.

Publisert Sist oppdatert

Torsdag formiddag ble det kjent at Anne Aasheim gir seg som sjefredaktør i Dagbladet og går av med umiddelbar virkning. Konsernsjef Tore Stangebye forteller at han til tett opp mot kunngjøringen forsøkte å overtale Aasheim til å bli værende i stillingen.

De ansatte fikk beskjed om sjefens avgang klokken 11 torsdag formiddag. En knapp halvtime senere ble det kjent at også debatt- og kulturredaktør Peter Raaum velger å trekke seg.

– Trist å miste henne

– Det var en overraskelse for oss. Alle i huset har et forhold til sjefredaktør Aasheim, så det var trist å miste henne på grunn av opplagsutviklingen, sier leder i redaksjonsklubben Turid Næss.

Klubblederen forteller at de ansatte ikke har rukket å summe seg og at nyheten om Raaums avgang fortsatt ikke er skikkelig fordøyd.

Energisk

Næss forteller at redaksjonsklubben har hatt et ryddig og godt forhold til Aasheim gjennom de tre og et halvt årene hun har fungert som sjefredaktør. Også i periodene med nedbemanning.

Næss karakteriserer den avgåtte sjefredaktøren som energisk, ryddig og inspirerende.

Aasheim har den siste tiden sittet på andre siden av forhandlingsbordet under drøftingene rundt nedbemanningen i Dagbladet. Konstituert sjefredaktør Lars Helle tar nå over den posisjonen, og klubblederen håper på at drøftingene vil fortsette i samme tone selv om det er noen utskiftninger.

– Vi må satse på at det er like positive samtaler og at vi fortsetter i samme sporet, sier klubblederen.

Drøftingene rundt nedbemanningen i Dagbladet fortsetter til uken.