Foto: Jacob Bøtter/Flickr.com

Dansk forretningsmann vil gi journalister karakterer

Én dårlig opplevelse med et medium ga Lars Tvede ideen om en nettbasert tjeneste der journalister får rating.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over åtte år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Nettstedet er ennå ikke lansert, men til danske Journalisten forteller Tvede at det foreligger en prototype som skal være klar for utprøving blant utvalgte betatestere. Journalisten skal ifølge systemet bli rangert av personer som nylig er blitt intervjuet av vedkommende, og kilden skal sette poeng ut fra en rekke parametere.

– Man skal for eksempel vurdere om avtalen ble overholdt og om journalisten forsøkte å tilbakevise statistikk og relevant informasjon med anekdoter, sier Tvede til danske Journalisten.

Forretningsmannen sier at han mener det bør være en form for kontroll med journalistene, og at de som har vært i kontakt med en journalist står i en unik posisjon til å vurdere hvordan intervjuprosessen var.

Gapestokk

Leder Lars Werge i Dansk Journalistforbund, som er søsterforeningen til Norsk Journalistlag, omtaler Tvedes initiativ som en svært dårlig ide.

– I mine ører høres det ut som en offentlig gapestokk som man hadde på torvet i gamle dager, sier Werge til danske Journalisten, og oppfordrer Tvede om å ta ideen av bordet igjen.

Powered by Labrador CMS