Trond Giske. Foto: Birgit Dannenberg.
Trond Giske. Foto: Birgit Dannenberg.

Spesialpris til Giske

Fagpressen hedrer den tidligere kulturministeren.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I fjor takket Trond Giske av som kulturminister og tok over roret i Nærings- og handelsdepartementet. I år gir fagpressen ham påskjønnelse ved å gjøre han til den første som får den nyetablerte Fagpressens Spesialpris torsdag kveld.

Forandret

Prisen deles ut sammen med en rekke andre priser til fagpressen på Roklubben på Bygdøy torsdag kveld.

– Den person vi vil overrekke Fagpressens spesialpris må bare hedres for sin tid som kultur- og medieminister. Personen prioriterte riktig – og fikk de viktige tingene til å skje. Statsråden fikk vedtatt ”lov om redaksjonell fridom i media”, initierte og etablerte det historiske Mediestøtteutvalget – og fikk medhold i at Medie-Norge tross alt har forandret seg siden slutten av 1960-tallet da Pressestøtten ble født. Politikeren tenkte kanaluavhengig og vesentlighet hva innhold angår. Dette er en person i fagpressens ånd, heter det i juryens begrunnelse for tildelingen.

Stilte opp

Administrerende direktør Even Trygve Hansen i Fagpressen viser til at det alltid er ulike forhold mellom den ansvarlige politiker og medieorganisasjonene. Men med Giske gjorde statsrådens genuine interesse for mediene at man fikk god kontakt.

– Han stilte opp til møter og debatt, noe som er viktig for Fagpressens mange medlemmer, sier Hansen i en uttalelse.

Videre viser direktøren til at Giske satt ned utvalget som skal se på mediestøtten. Noe som for Fagpressen har vært en lang og viktig kamp.

Lasse Gimnes har vært juryleder under årets Fagpressepriser.

Powered by Labrador CMS