Håvard Holmefjord Lorentzen har vært en skygge av selv så langt i sesongen. Heller ikke TV-tallene fra Viasat4s sendinger imponerer.
Håvard Holmefjord Lorentzen har vært en skygge av selv så langt i sesongen. Heller ikke TV-tallene fra Viasat4s sendinger imponerer.

Skøyter: «Ingen» ser dem på TV

– Vi følger nøye med på TV-tallene.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Skøyter på TV er blitt en vanskelig idrett å følge. Skal man tolke TV-tall fra årets sesong i verdenscupen på Viasat 4 er det dyster lesing.

Likevel vil ikke skøyteforbundet gjøre noen tiltak riktig ennå.

– Vi følger nøye med på TV-tallene. Vi skulle gjerne sett at de var høyere, men vi heiser ikke fareflagget riktig ennå. Målet er at dette skal ta seg opp, og vi er spent hvordan det slår ut etter VM på hjemmebane, sier skøytepresident Mona Adolfsen til NTB.

På lengre sikt kan lave seertall få økonomiske konsekvenser, og rekrutteringen til idretten vil også bli skadelidende.

– Generelt for å få flere sponsorer så er høy eksponering viktig. Høy eksponering er også viktig for rekrutteringen, sier medieekspert og daglig leder i Gimcom, Lasse Gimnes til NTB.

Avhengig av høye seertall

Gimnes sier at idretten er avhengig av at TV-rettighetene havner der hvor det er høye seertall.

– Sponsorene til idretten vil gjerne har en trygg base som kan vise til gode seertall. Det gjelder å endre vanene til folk. Det er ofte positivt å få drahjelp fra andre når hopp og kombinert også kommer over hos NENT, men det er nok mange som er spente fra neste sesong, tipper Gimnes.

Ved siden av dårlige norske prestasjoner så langt i sesongen, har det også vært tidvis laber oppslutning om verdenscupløpene. NENT Group og Viasat4 har overtatt rettighetene fra NRK og hadde ved en anledning seertall så lave som 8000.

– I Norge har vi noen kanaler med veldig høye seertall og mange med lave seertall, og 8000 er ikke veldig høyt selv om jeg ikke har sett tallene, sier han.

Tallene

Dette er tallenes klare tale, seertallene i gjennomsnitt fra sendingene så langt i sesongen:

  • Minsk, Hviterussland: 21.000.
  • Tomaszów Mazowiecki, Polen: 16.000.
  • Nur-Sultan, Kasakhstan: 9000.
  • Nagano, Japan: 8000.
  • EM-enkeltdistanser i Heerenveen, Nederland: 16.000.

Det var betydelig sportslig bedring av de norske løperne under EM-enkeltdistanser i midten av januar i Heerenveen hvor både Håvard Holmefjord Lorentzen og Sverre Lunde Pedersen bet betydelig bedre fra seg selv om medaljene uteble.

Denne helgen skal utøverne gå verdenscup i Calgary. Neste helg er det VM-enkeltdistanser i Salt Lake City.

I månedsskiftet februar-mars er det allround-VM og sprint-VM i Vikingskipet i Hamar.

Disse går distanse-VM for Norge i Calgary: 500 meter: Håvard Holmefjord Lorentzen. 1000 meter: Lorentzen og en løper til. 1500 meter: Sverre Lunde Pedersen, Sindre Henriksen og en løper til. 5000 meter: Sverre Lunde Pedersen og en til og lagtempo med norsk lag.

Ingen norske kvinner er kvalifisert for Salt Lake City.

I allround-VM er Norge kvalifisert med en kvinne og tre menn. I sprint-VM er Norge kvalifisert med en kvinne og to menn.

Interessen for å se skøyter live er fortsatt stor hos det norske folk.

VM-arrangørene i Hamar har så langt solgt 20.000 billetter over de tre dagene. Det skal være plass til flere til skøytefesten.

Powered by Labrador CMS