Foto: Valentina Calà, Creative Commons
Foto: Valentina Calà, Creative Commons

To år etter terrorangrepet mot redaksjonen er det rettet nye drapstrusler mot satiremagasinet Charlie Hebdo

Det franske satiremagasinet Charlie Hebdo har igjen mottatt drapstrusler. Tolv mennesker ble drept i terrorangrepet mot magasinet i 2015.

Publisert Sist oppdatert

Bakgrunnen for truslene denne gangen er en tegning av den sveitsiske muslimske akademikeren Tariq Ramadan, som er blitt beskyldt for voldtekt.

På forsiden av bladets siste utgave er Ramadan tegnet med en stor ereksjon og teksten «jeg er islams sjette søyle». Ledelsen i Charlie Hebdo har anmeldt truslene, og en kilde i den franske påtalemyndigheten bekrefter at de blir etterforsket.

Bladets redaktør, Laurent Sourisseau, sier redaksjonen har fortsatt å motta trusler og hatmail etter terroraksjonen i 2015.

– Noen ganger topper det seg når vi mottar eksplisitte dødstrusler på sosiale medier, forteller han.

– Det er alltid vanskelig å vite om dette er seriøse trusler eller ikke. Men som prinsipp tar vi dem alltid på alvor og anmelder dem.

Charlie Hebdo har en svært religionskritisk profil, og opp gjennom årene har bladet trykket en lang rekke tegninger som har provosert kristne og muslimer.

Tariq Ramadan, som er professor i orientalske studier ved Oxford-universitetet, er blitt beskyldt for voldtekt av to kvinner i kjølvannet av de mange overgrepsanklagene mot Hollywood-produsenten Harvey Weinstein i USA. Selv avviser han anklagene.

Powered by Labrador CMS