Katrine Strøm reagerer på leder-bonus. Foto. Birgit Dannenberg
Katrine Strøm reagerer på leder-bonus. Foto. Birgit Dannenberg

HM-ansatte forbannet

Kaller sjefens lønnsvekst for umusikalsk, og krever åpenhet om bonuskriterier.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Katrine Strøm, hovedtillitsvalgt for Norsk Journalistlag i HM Media (Hjemmet Mortensen), er svært lite fornøyd med lønnsøkningen til sin sjef, administrerende direktør Anne Britt Berentsen.

– Det oppleves som svært umusikalsk å toppe en allerede solid lønn så til de grader, i et år der alle de ansatte i HM har fått arbeidsbetingelsene sine skåret inn til beinet. 102 årsverk er fjernet, vi som er igjen dekker opp for alle som har forsvunnet, og for den innsatsen fikk vi i år en moderat lønnsøkning på under 3,5 prosent, sier Strøm.

Hun legger til:

– Jeg tror det er vanskelig for folk å forstå at hver sparte krone teller når det gjelder reportasjeutgifter, redaksjonenes avishold og kvaliteten på dopapiret, mens kroner som deles ut som bonus altså fint kan avses. Derfor synes jeg Anne Britt Berentsen og hennes ledergruppe skal fortelle oss akkurat hvilke kriterier de får ekstra belønning for, og vi vil oppfordre vår nye styreleder Torsten Bjerre Rasmussen til framover å knytte bonuser mer til suksess i markedet og inspirerte ansatte, og mindre til struping av jobbvilkårene våre og kvaliteten på det vi lager.

Powered by Labrador CMS