Mandag starter RBKs treninger igjen, og bare fotografer for komme innenfor gjerdet. Skrivende journalister må nøye seg med telefonintervju. Her fra en kamp mot Viking på Lerkendal stadion i 2019, som endte 5-1.
Mandag starter RBKs treninger igjen, og bare fotografer for komme innenfor gjerdet. Skrivende journalister må nøye seg med telefonintervju. Her fra en kamp mot Viking på Lerkendal stadion i 2019, som endte 5-1.

Skrivende journalister får ikke intervjue spillerne ansikt til ansikt - kun fotografer slipper innafor gjerdet

RBK med egne smitteregler for pressen når fotballen starter opp.

Publisert

– Det er en spesiell måte å starte på, vi hadde gleda oss veldig til å dekke det som skal være Norges beste lag. Det er en begrensa situasjon, men vi er positive og vil gjøre beste ut av det, sier sportsjournalist Simen Pedersen i Nidaros til Journalisten.

Simen Pedersen, sportsjournalist i Nidaros.
Simen Pedersen, sportsjournalist i Nidaros.

Den første fotballsesongen til Trondheims ferskeste avis ble litt annerledes enn de hadde sett for seg, forteller Pedersen. Selv om treningene starter mandag, får ikke Nidaros sine sportsjournalister møte spillere for intervju.

Sendes rett hjem etter trening

Når toppfotballen nå gjenåpner med treninger mandag, betyr det også nye regler for smittevern, som følge av koronapandemien. Rosenborg Ballklubb (RBK) har lansert egne, strenge medieregler.

Det forteller klubbens daglige leder Tove Moe Dyrhaug til Eurosport:

  • TV-journalister får bestille intervjuer med spillerne i forkant, mens skrivende journalister må gjøre telefonintervjuer.
  • Spillerne bruker ikke felles garderobe, men setter seg i bilen og kjører hjem rett etter trening, derfor må intervjuer meldes om på forhånd.
  • I tillegg har klubben forskjellige soner for tilskuere og presse. Fotografer vil få anvist plass innenfor gjerdet. Øvrig presse kan stå oppe på tårnet eller inne i boksen på tårnet, men ikke innenfor gjerdene.

– Det er viktig at vi er litt strenge også. Skal vi klare dette her og få startet opp Eliteserien, så er det strenge krav vi må nå opp til, sier Dyrhaug til kanalen om reglene, som også ble lagt ut på RBKs nettsider søndag kveld.

Har forståelse

Pedersen i Nidaros har forståelse for at klubben innfører strenge regler, selv om situasjonen ikke er optimal for journalistene.

– Jeg skjønner jo at de vil skjerme spillerne, og de går nok heller hardt ut, for så å mykne opp reglene senere, enn at alle plutselig må i karantene, sier han.

Charlotte Sundberg, sportsleder i Adresseavisen
Charlotte Sundberg, sportsleder i Adresseavisen

I Adresseavisen hadde de mandag livesending fra RBKs første trening, som gikk bra, opplyser sportsleder Charlotte Ø. Sundberg.

– Jeg synes det er veldig bra at de tar smittevern på alvor, det gjør jo vi også av hensyn til våre ansatte, og vi opplever dialogen med RBK som ryddig og god. Veien blir litt til mens vi går, og vi håper på god dialog framover også, sier hun til Journalisten.

I Sarpsborg 08 ønsker man ikke at mye skal endres, så lenge myndighetenes smittevernråd følges, opplyser mediesjef i klubben, Roar Johansen, til Eurosport.

– Så lenge lover og regler blir fulgt når det kommer til smittevern og avstand, vil ikke vi være annerledes enn vi har vært tidligere. Pressen er en av våre viktigste samarbeidspartnere.

Powered by Labrador CMS