Eirik Hoff Lysholm ble inspirert til å snakke direkte med folk etter USA-valget.
Eirik Hoff Lysholm ble inspirert til å snakke direkte med folk etter USA-valget.

Dagsavisens Eirik Hoff Lysholm ber om brev fra leserne og lover å lese alle

Sjefredaktøren mener de fleste journalister har godt av å snakke mer med leserne.

Publisert Sist oppdatert

– I stedet for å snakke om folk, vil jeg heller snakke med folk, sier Dagsavisens sjefredaktør Eirik Hoff Lysholm til Journalisten. 

Han ber derfor leserne sende inn brev eller e-post til Dagsavisen. Han vil vite hva de er opptatt av. Hva som er viktigst i livet deres. 

Lysholm kan ikke love at han vil svare alle som sender brev eller e-post, men han vil lese alle henvendelser - og gjøre et forsøk på å svare alle. Noen vil ende i tipsbunken, noen kan ende opp som leserbrev i avisa eller bare som nyttig innspill. 

– Vil ikke det bli veldig tidkrevende?

Jo, det vil det, men det er leserne vi er til for. 

Han har opprettet en egen mailboks for anledningen, men forteller at han har fått en del henvendelser på sin vanlige e-post-konto. Det var Dagsavisen som først skrev om saken.  

Snakke mer med folk

Lysholm ble inspirert etter debatten som herjet etter at Donald Trump ganske overraskende vant det amerikanske presidentvalget. Det slo han at han på Facebook ser de samme folkene debattere seg imellom at man burde snakke mer med folk. «Så hvorfor ikke bare gjøre det?» spør han seg.

Les også: Reidun Kjelling Nybø mener det er tid for selvransakelse i redaksjonene

 – De aller fleste journalister har godt av å snakke mer med leserne og ikke bare PR-rådgivere, sier han. 

Det er ikke første gang sjefredaktøren tar direkte kontakt med leserne. Han pleier å skrive til leserne med spørsmål om hva de ønsker seg i avisa. Dette har gitt god respons. 

– På denne måten kommer vi i kontakt med folk som ikke finnes i kommentarfeltet. Ofte får vi veldig gode råd og innspill som har ført til endringer i avisa.

Powered by Labrador CMS