Bonnier håver inn på Dagens Medisin

Helseavisen er en av tre norske publikasjoner som har lov til å annonsere for reseptbelagte medisiner.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over seks år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Driftsresultatet til Dagens Medisin endte på 8,8 millioner kroner av en omsetning på 27,3 millioner kroner. Avisen fikk et årsresultat etter skatt på 6,5 millioner kroner i fjor.

Det gir eieren Bonnier Business Press solid avkastning med 32,2 prosent driftsmargin. Det skriver Finansavisen mandag.

Dropper case

Helseavisen har ifølge årsberetningen en markedsandel på 75 prosent av markedet for annonser av reseptbelagte medisiner i Norge. To av de konkurrerende publikasjonene, Tidsskriftet for Den norske legeforening og Sykepleien sitter på henholdsvis 19 og 6 prosent hver, ifølge Dagens Medisins årsberetning. Årsaken til at tidsskriftene kan annonsere for slike medisiner er at de ikke går ut til andre målgrupper enn profesjonelle innen helsevesenet.

Fagbladet Journalen som utgis hvert kvartal av Oslo legeforening, opplyser overfor Journalisten at også de og andre mindre publikasjoner har slike annonser.

Dagens Medisin kommer ut hver 14. dag, har et opplag på 25.500 eksemplarer og distribueres gratis til alle yrkesaktive leger i hele landet.

– Vi har et tydelig konsept hvor vi ikke skriver om helse på individ- eller casenivå, som de fleste medier i Norge. Så våre resultater er nok et resultat av at markedet etterspør uavhengighet, faglig helsejournalistikk med et høyt presisjonsnivå, sier administrerende direktør Lise Hjertaas til Finansavisen.

Av årsberetningen fremkommer det at eieren henter ut 8,3 millioner kroner i konsernbidrag fra selskapet.

Powered by Labrador CMS