Nestleder Hans Christian Gabrielsen i LO. Foto: Andrea Strømmen
Nestleder Hans Christian Gabrielsen i LO. Foto: Andrea Strømmen

LOs fagblader mister lesere

Digital lesing kompenserer ikke for nedgangen, viser en ny medieundersøkelse. 

Publisert Sist oppdatert

I undersøkelsen gjort blant LO-medlemmer svarer 44 prosent at de forventer å finne informasjon om LO og Fagbevegelsen på Facebook, skriver Klassekampen.

– For å få dette til må vi samordne og utnytte ressursene våre bedre. Vi er også nødt til å være villige til å prøve ut nye ting og heller legge bort det som ikke virker etter hensikten, sier LOs andre nestleder Hans-Christian Gabrielsen. Han innrømmer at bruk av Facebook ikke er helt uproblematisk, etter det sosiale mediets sensur av redaksjonelt innhold.

– Samtidig ser vi at mye av trafikken på fagbladenes nettsider kommer via Facebook, og nyhetssakene deres deles også mye i sosiale medier. Men vi skal være bevisste på hvilke plattformer vi benytter, og vi kommer ikke til å legge alle eggene i én kurv, sier han til avisen.

Landsorganisasjonens ledelse har satt av 7,8 millioner kroner til digital utvikling av fagbladene og kommunikasjonsarbeidet innen stiftelsen LO Media, som består av nærmere 20 fagblader i tillegg til LO-Aktuelt og nettavisen Frifagbevegelse.no.

Powered by Labrador CMS