Halvor Borse. Foto: Foto: Ingrid Lohne
Halvor Borse. Foto: Foto: Ingrid Lohne

Lokal-TV i digitale forhandlinger

Vil sende 24 timer i døgnet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Lokal-TV har en midlertidig avtale om distribusjon i det digitale bakkenettet. Denne avtalen går ut til sommeren. Dermed har de gjenværende aktørene fjorten dager på seg til å søke om å komme i forhandlinger med RiksTV.

Forutsetningen er at de har konsesjon til å sende fra Medietilsynet. I september 2008 delte tilsynet ut i alt 87 slike konsesjoner.

Nedleggelser

Siden den gang er den ene stasjonen etter den andre lagt ned. Nesten alle mediehusene som var involvert i lokal-TV har trukket seg ut. Men i bakkant er flere nye aktører kommet på banen og så sent som i forrige uke ble en ny stasjon i Drammen med i Mediebedriftenes Landsforening, uten et stort mediehus i ryggen.

– Bransjen er i motsetning til for to år siden fullstendig samstemt. De vi representerer er enige om hvor de skal. Etter et trøblete år i fjor er det flere som starter lokal-TV igjen. TVBuskerud er nytt medlem som er eid av en gruppering, sier Halvor Borse i MBL.

Han forteller at det er flere andre byer hvor folk har ambisjoner om å gjenåpne lokal-TV, som i Kristiansand og Oslo.

24 timer

Borse understreker at det ikke vil være aktuelt å forholde seg til dagens ordning med RiksTV, hvor stasjonene kun sender noen timer hver dag.

– Slik det er i dag, benytter man seg av én kanal på kabel og fiber, mens på RiksTV har de noen timer. Det er helt uaktuelt. Skal man leve må man ha 24 timer. Vi mener bransjen nå endres og har mye å tilby en distributør som RiksTV, sier Borse.

Informasjonssjef Jens-Petter Gjelseth i RiksTV utelukker ikke at det kan være mulig, selv om lokal-TV i dag deler kanal med Frikanalen.

– Implisitt i invitasjon ligger det mulighet for utvidelse av sendetiden, det er et diskusjonsgrunnlag. Så dersom noen ønsker det tar vi gjerne en diskusjon om utvidet sendetid, også for hele døgnet.

Powered by Labrador CMS