Adressa ville skape sin egen konkurrent

Adresseavisen diskuterte internt flere ganger om de skulle starte en egen avis for å gi seg selv litt konkurranse, skriver Arbeideravisa.

Etter 12 år er Arbeideravisa i Trondheim tilbake, og i det første nummeret som kom i dag, har avisen intervjuet tidligere sjefredaktør Gunnar Flikke i «storebror» Adresseavisen. Han er meget positiv til at mediegiganten på Heimdal nå får litt konkurranse.

– Konkurranse er bra, sier Flikke. Så bra at Adresseavisen selv vurderte å starte en egen avis som kunne være en konkurrent til dem selv.

Nisjer

– Jeg har hele tiden tenkt på at det hadde vært greit med litt konkurranse, og i avishuset på Heimdal hadde vi tenkt på å starte andre aviser, men det har ligget i skuffen en stund nå, sier han.

På spørsmål om de altså hadde tenkt å starte sin egen konkurrent, svarer Flikke:

– Nja, hvis du kan si det sånn, det kan jo være andre markeder og nisjer der ute. Selv om det aldri kom så langt, så har det vært planer, ja.

Monopol

Den tidligere sjefredaktøren i Adresseavisen sier videre til Arbeideravisa at han synes det var veldig trist da den tidligere Arbeideravisa ble lagt ned.

– Det sa jeg på trykk i Adressa også. Vi hadde ikke noe ønske om at de skulle legges ned av flere grunner; blant annet regnet vi med at det kunne komme kritikk mot Adressa for at vi var ei monopolavis, sier Flikke til nye Arbeideravisa.

Powered by Labrador CMS