Illustrasjon. Foto: Birgit Dannenberg
Illustrasjon. Foto: Birgit Dannenberg

Tøff søkeprosess

I alt 157 søknader er kommet inn til Medietilsynet.

Publisert Sist oppdatert

Det er de såkalte 24/7- og allmennradiokonsesjonene som kulturminister Trond Giske lyste ut på nytt i fjor, det nå er søkt på. I tillegg kommer den ledige frekvensen etter NRKs Alltid Klassisk, som nå er blitt en ren digital radiokanal. Ifølge Medietilsynets nettsider er 42 av søknadene til nettopp denne konsesjonen.

Søker flere

Det er også på det rene at en rekke søkere har levert flere søknader til de forskjellige konsesjonene.

– Veldig mange av søkerne har mange søknader inne. I enkelte områder har de også søkt flere forskjellige konsesjonstyper, sier seniorrådgiver Ingvil Conradi Andersen i tilsynet.

Hun forteller at Medietilsynet ikke har den hele og fulle oversikten ennå, men regner med å ha oversikt over helgen.

Tilsynet har fått frist til 1. mars fra Kulturdepartementet til å dele ut konsesjonene. Andersen forklarer at det nå brukes store ressurser i tilsynet for å bli fort ferdig med tildelingen.

Frekvens

Radio Metro begynte sine sendinger i dag, og gründer Svein Larsen ønsker ikke å kommentere hvor mange søknader radioselskapet har inne hos Medietilsynet. Han vil heller ikke fortelle hvilken frekvens han har satt opp som sitt førsteønske i Oslo.

Ved forrige tildelingsrunde, som Giske opphevet deler av, fikk Larsen konsesjonen til Radio 1 i Oslo. Dersom begge får konsesjoner i mars, og Radio Metros søknad er best og har FM 102 som førstevalg, må Radio 1 bytte frekvens.

– Den som har den beste søknaden vil få sitt førstevalg, uansett hvilken frekvens det er og hvem som er der, forteller Andersen.